İşveren Tarafindan İşten çıkartılıp Kardeş Firmada İşe Başlatılmada Tazminat Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MOXEN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaslar merhaba 3,5 yil bir firmada calistim ve firmadan istifa edip ayrildim. Calistigim firmanin 3-4 adet kardes firmasi var. Bunlarin 2 tanesi bir bolgede ayni cati altinda, diger 2 tanesi baska bir bolgede ayni cati altinda. Firmadan ayrildikdan sonra Ssk dokumumde gordumki 2 defa Firmadan cikarilmis baska bir kardes Firma tarafindan maas ve Primlerim yatmis.
Benim sormak istedigim bu isten cikarilip baska kardes Firmada ise basladigimda Kidem ve ihbar Tazminatlarim bana odenmesi gerekmiyormuydu?
NOT: Sadece 2008 yili icin Hizmet akti imzaladim. Son isten cikarilip kardes firmaya aktarilmam 2009 yilinda oldu.
2006.10.01 da ise basladim, 2010.02.01 da istifa ettim. Simdiden tesekkur ederim cevaplariniz icin.

Hocam soyle ifade edeyim, 3 tane şirket 20 yıldır piyasada çalışıyor ve 2000 yılında Anahtar teslimi projeler yapmak için "XXX Grup" adı altında tek isimle ifade edilmeye başlanmıştır. Ama hala bu 3 şirketin bütün muhasebeleri işçileri kendi bünyesindedir ve 3 farklı şirket olarak görünmeye devam etmektedir. Ve 3 şirket hala birbirinden bagımsız hareket ederek projeler işler yapmaya devam etmektedir.
Kısaca anlatmak istediğim göstermelik olarak tek çatı altındaymış gibi XXX Grup şirketi altında görünmek ve anahtar teslimi projeler almak istemektedirler. Aslında bu 3 şirket hala birbirinden bagımsızdır ve patronları farklıdır. Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler.