İşverene Ait Sigorta Prim Giderleri

gursoyorman

Katkı Sunan Üye
merhaba, bir üretim firmasındaki ücret giderleri 720 de, iş verene ait sigorta prim giderleri 730 a atılması uygunmudur? yahut direk işçilik giderleri 720 de muhasebeleşiyorsa iş veren prim giderleri nerde gene 720de mi muhasebeleşir. acele cevap alabilirsem sevinirim. teşekkürler.

Ynt: İşverene Ait Sigorta Prim Giderleri

Selamlar
Sanırım Ssk ve İşsizlik işveren primlerinden bahsediyorsunuz. Eğer işçilik 720 ise işveren primleride 720 , 730 ise işveren primleride 730 olacaktır.

720ye işlediğiniz işçi ücretlerininde işveren ssk primini 730a işleyeceksiniz.720 Hs' a sadece direkt işçiliklerin brüt tutarı işlenir

"bilgi için muhasebe" düsturuna ters düşer biraz da..işi yapan aynı eleman brüt ücreti genel yönetim gideri ama ssk primi işveren payı ve işsizlik primi işveren payı genel üretim gideri...herşeyi bir yana bırakın, kendi kendinize analiz yapmak istediğinizde karmaşaya yol açacak bir uygulama olur. bu yüzden personelin çalıştığı departmana göre tüm giderlerini ilgili gider hesabında giderleştirmek en uygun çözümdür.

Yapmayın..

İşveren primi de ücretin bir ayrılmaz parçası..

Ana hesabın ayrılması söz konusu değil..

Alt hesaplarda durumu görmek için ayırırsınız ama, ana hesap tekdir.

ana hesap tektir demak doğru olsada maliyet muhasebesinde adı üstünde 720 hs nedir? ssk primleri direkt işçiliğe girmez. 760,770.740da izlediğiniz işçi ücretleri gibi düşünemezsiniz. Araştırmanızı tavsiye ederim.

Sevgili Aday Kardeşim,

Eğer bir işçilik giderinin brüt tutarını 720 Direkt İşçilik Giderine yazıyorsan, bununla ilgili eklentiler de onun ayrılmaz parçasıdır.

Bazı maliyet muhasebesi yazarları böyle bir sav ileri sürmektedirler ama, kabul görmemiştir.

Bu konuda ben yeterli araştırmayı yıllarca (1971 den bu yana) yaptım. Ama galiba senin biraz daha araştırman gerekiyor.

kabul görmemiştir diyorsunuz bunun dayanağı nedir? onu da söyleyin biz de anlayalım nusret bey.smmm yeterlilik sınavlarında da 720 ye ait ssk giderleri 730 a işlenir.

ben şimdiye kadar yaptığım araştırmalarda ne teoride ne de uygulama da sizin söylediğiniz gibi görmedim. dayanağını buraya aktarın biz de tecrübelerinizden faydalanalım