İşyeri Adres Değişikliği Hakkında

Üyelik
21 Haz 2005
Mesajlar
5
Forumdaki adres değişikliği konulara gözattım ama tam anlamıyla konunun açıklığa kavuşmadığını gördüm. 2 Yıl önce yaptığımız limited şirket adres değişikliğinde 2 karar almıştık. ilk karar ssk içindi şu tarihte adres değişikliği yapıcaz diyip yeni ssk müdürlüğüne o karara istinaden işyeri açılışını ve işe giriş bildirgelerini veriyoduk. 2. karardada şu tarihte taşındık diye yazıp tescil ettiriyoduk. Bu sistemde bi değişiklik oldumu yoksa şu anda yapacağımız adres değişikliği işlemindede 2 yıl önceki işlemlerimi uygulamalıyız? Vakit ayırıp cevaplayanlara şimdiden teşekkürler....
 
Adres değişikliği

Merhaba,
Adres değişikliği için karar alıp, bu kararı Ticaret Sicil Memurluğuna tescil ettirip, buradan alacağınız sicil tastiknamesini, bir dilekçe ekinde ilgili resmi kurumlara vermeniz yeterlidir.
 
ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA BEŞİKTAŞ SSK MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OLAN ADRESTEN BAKIRKÖY SSK MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ADRESE TAŞINMA İŞLEMİ İÇİN DİLEKÇE YETERSİZ KALIR SANIRIM. SONUÇTA BİLDİĞİM KADARIYLA YENİ SSK MÜDÜRLÜĞÜ YANİ BAKIRKÖY SSK MÜDÜRLÜĞÜ YENİDEN AÇILIŞ İSTEYECEK VE HATTA İŞE GİRİŞLERİ BİLE YENİDEN İSTEYECEK.
 
Lütfen Forum Kurallarına uyalım.

Forum Kuralları' Alıntı:
- Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade edecek şekilde seçmeniz gerekiyor. Konu başlığı açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanılmamalıdır. Ayrıca yardım, acil, lütfen, kişiye özel gibi başlıklar açmak yasaktır. Bu başlıkları açan kullanıcılar uyarılacaktır ve açtığı konu silinecektir. Bu kuralın 2. bir ihlali söz konusu olursa moderatörler tarafından üyelik iptali yapılabilir.
 
SSK.adres değişikliği

Merhaba,
Benim yazmış olduğum aynı ünite (aynı SSK.Müd) bölgesinde nakillerde geçerli, başka ünite bölgesine giren nakillerle ilgili ;

SSK.Sigorta Primleri Daire Bşk. 13.05.2004 16-318 sayılı genelgenin ilgili bölümü aşağıdadır.
-------------------------------------
3- Yönetmeliğin 11’inci maddesi uyarınca, işyerinin faaliyette bulunduğu adresten başka bir ildeki veya aynı ilde diğer bir Ünitenin görev alanına giren adrese nakledilmesi halinde, işverence işyerinin nakledildiği yeri çevresine alan Üniteye en geç nakil tarihinde yeniden işyeri bildirgesi verilmesi gerektiğinden, bu yükümlülüğün Yönetmelikte öngörülen sürede yerine getirilmemiş olması durumunda 506 sayılı Kanunun 140 ıncı maddesinin (a) fıkrasına göre işlem yapılacaktır.

Sözü geçen 11 inci maddede, boşaltılan işyerinin bir ay içinde yazılı olarak Üniteye bildirileceği öngörülmüş olmakla beraber, bu yükümlülüğün zamanında yerine getirilmemiş olmasının cezai bir yaptırımı bulunmamaktadır.

Öte yandan, bir işverenin aynı ünitede işlem gören bir işyerinin yine aynı ünite bölgesine giren başka bir adrese nakledilmesi durumunda, yeniden işyeri bildirgesi düzenlenmeyecek, bu durumda sadece işyerinin nakledildiği yazılı olarak Kuruma bildirilecek ve buna göre işyeri tescil kayıtları güncellenecektir.
 

Benzer konular

Üst