İşyeri Bildirgesi ve Giriş!

kariyerim3568

Katkı Sunan Üye
Değerli arkadaşlar.
Merkez işyeri şube açılışı yapacak 01.03.2009 bu şube için SGK İşyeri dosyası açtıracam ve 01.03.2009 4 kişi giriş olacak ve internet şifre içinde başvurcam ama şifre 10 gün sonra çıkacak dediler. Ve girişleri şifre gelince 01.03.2009 olarak giriş yap dediler. Şifre 01.03.2009 sonra geleceğinden geçmişe yönelik giriş olacak işyeri açılışlarda 1 ay süre var ama ben hiç bu şekilş yapmadım. Eğer şifre 10.03.2009 alırsam 01.03.2009 giriş yaparsam ceza durumu olmaz değil mi

Ynt: İşyeri Bildirgesi ve Giriş ( Acil )

Problem yok... Yeni işyeri açılışlarında 30 gün süreniz var ve şifre alındıktan sonra bu 30 gün içinde yapılacak girişler için i.p.c uygulanmaz...

Yalnız şöyle bir durum var.İşyeri açılış bildirgesinde kaç kişi belirtiyosanız o kişileri geçmişe dönük yaparsınız.Örneğin 15.02.2009 tarihli işyeri açılış bildirgenize 2 kişi çalıştıracağım diye belirttiniz .Fakat daha sonra 16.02.09 tarihinde 2 kişi daha geldi bunlarıda nasıl olsa 1 ay süresi var diye bekletmeyin.İşyeri şifreniz ne zaman gelirse ogünden sonraki tarih için giriş yapınız.Yoksa cezadan kaçamazsınız....

çok tşk. ederim sadece 4 kişi giriş var atış veya azalma olmayacak

Yeni kanunla yeni işyeri açılışındaki bir aylık süre içinde istediğiniz kadar işçiyi işe başlama tarihi olarak istediğiniz tarihi yazarak giriş yapabilirsiniz. Örn; işyeri bildiriminde 4 olarak bildirsenizde 01/03 tarihine 4, 02/03 tarihine 2, 30/03 tarihine 1 kişi girişini 31/03 tarihinde yapabilirsiniz ve hiçbirinde ipc ödemezsiniz.

30.01.2009 Tarihli Tarsus Sigorta Müdürlüğüne işyeri açılışı bildiriminde bulundum.Bende sizinle hem fikirdim ama Sigorta Müdürlüğü aksini söyledi.Kesinlikle geçmişe dönük işe giriş yapmayın dediler.

SGK ilgili programı kanuna tam uyumlu olmadığından sistem otomatik olarak ipc kesiyor. Başıma mali tatilde bildirim süresi uzamasında geldi, ipc olmaması gerekirken sistem otomatik kesmiş dilekçe ile kaldırdılar.