İşyeri Çalışanın Maaşını Vermiyor İse Ne Yapılması Gerekir ?

İyi günler. Arkadaşlar yeni maden mühendisi oldum ve bir şirkette çalışmaya başladım. Şirket işe başladığım tarih itibari ile 8 günlük çalışmamı ödedi. Kasım ayını ödemedi. Şirkette olan bazı usulsüz durumlar, yeni gelen işletme müdürünün işten hiç anlamaması, dinlememesi gibi olaylar dolayısı ile şirketin bütün mühendisleri işi bıraktık. 18 Aralık günü bunu bende yaptım. Kasım ayı maaşını ödemede geciktirme yapan şirket 19 Aralık gibi işçilere tüm maaşı yatırmış ama bana yatırmadı. Şimdi öğrendiğime göre Aralık ayı maaşları da yatmış ve bana gene para yatmadı. Sgk a gittiğimde patronun sigortamı ödediğini öğrendim. Patronu aradığımda yatırcaz deyip sallıyor şuan 1 ay oldu ama hala yatırmadı. Dava açarsan 1 yıl sürer diyorlar. Bende bunu istemiyorum ve ayrıca avukat tutacak hiçbir benim ve ailemin maddiyatı yok. Bu durumu kısa zamanda nasıl çözebilirim?

Ek bilgiler:Orada çalışan eski bir mühendisin dediğine göre iş girişinde bize okutmadan hızlı hızlı süresiz iş sözleşmesini imzalatırken şirkette alacağıma dair birşeyim kalmamıştır diye bir dilekçeyide imzalatıyorlarmış (dikkat etmedim). Tarihi atmıyorlarmış. İşten ayrıldıktan sonra tarih kısmını dolduruyorlarmış. Böyle bir üçkağıtta var yani. Maddi durumu almada problem çıkar mı bilmiyorum.

Bu işi çözebilmenizin en kısa yolu, işverenle görüşüp anlaşmaktır.
Ondan sonra gelen kısa yol ise dava açmaktır.

alacağım kalmamıştır diye imza atsanız da onların elinde size maaş ödediklerine dair herhangi bir makbuz dekont yoksa o imza bi işe yaramaz. iş kuruluna şikayet ederseniz işverene ödeme dekontlarını soruyor müfettiş. dekont yoksa o ücreti ödeyeceğine dair tutanak tutup imzalatıyor. şikayet edin derdim ama çoğunlukla orda da çözülmüyor iş. mahkeme desen 1,2 seneyi bulur. en iyisi arkadaşın dediği gibi işverenle bir şekilde uzlaşmak...