fonradar

İşyeri Devri Hk.

Üyelik
23 Eyl 2005
Mesajlar
10
SSK 'da işyeri devri ile ilgili olarak "en geç devir tarihinde işyeri bildirgesi verilir" denilmekte. yanılmıyorsam devir ile aynı ssk işyeri numarası ile işlemler devam edip, yeniden işe giriş bildirgesi verilmesi gerekmiyor. zaten işyeri aynı olmak şartıyla işveren değişiklikleri işçilerin yasal haklarını ortadan kaldırmıyor.
Bunun dışında dikkat etmemiz gereken bir durum varmı dır? Daha önce bu işlemi yapmış arkadaşların yardımını bekliyorum. teşekkürler..
 
sevgili yüksel KAYA
işyerinin başkasına devredilmesi:
bir işyerinin devri işyerinin hukuki sonuçlaruyla birlikte yani aktifi pasifi işçisi tesisatı ile birlikte faaliyet halinde bir başkasına geçmesi demektir.
bir işyerinin devir veya intikalinden bahsedilemsi için işyerinin faaliyet halinde iken bütün tesisat ve işçileri ile birlikte diğer bir işveren tarafından devir alınması gerekmektedir.işverenlerin işçilerin hizmet akitlerini feshederek işyerini kapatması halinde 506 sayılı kanuna uygun bir işyeri sözkonusu olamayacağından sadece bina,tesisat, ve makineleri ile satılan veya kiraya verilen işyerinden dolayı işverenlerin devir belgesi düzenlenmesi gerekmektedir ancak işyerinin faaliyette bulunmaksızın ve sadece bir bekçi ile satılması/kiralanması halinde bile yeni işverenlerin devir bildirgesi düzenlemesi gerekmektedir
örneğin: Erkan tekstil konf.san.tic.ltd şti 01.06.2005 tarihinde açtığı işyerini 01.11.2005 tarihinde Yüksel ltd.şti'ne işçileriyle birlikte faaliyet halinde iken satmıştır.böyle bir durumda Yüksel ltd şti işyeri faaliyet halindeyken ve tüm işçilerin hizmet akitleri devam ederken devraldığı için işyerini devralacağı tarihte 01.11.2005 tarihinde işyeri devir bildirgesini ilgili sigorta müdürlüğüne vermesi gerekmektedir ayrıca sdigortalılar için işe giriş bildirgesi vermesi gerekmemektedir
İnşallah birgün işyeri açacak kadar zengin oluruz da bu örnek olayı gerçekleştirmiş oluruz.
 

Benzer konular

Üst