İşyeri Hekimi Yetki

Üyelik
3 Tem 2009
Mesajlar
19
Aynı firma altında farklı lokasyonlarda ve farklı SGK İşyeri Numarası olan işletmelerde bulunan işyeri hekimleri diğerlerinin yerine işe başlama (çalışabilir raporunu) imzalayabilir mi. yetki ve SGK durumundan bir sıkıntı olur mu.

Örnek İstanbul merkezli bir firmadaki sağlık merkezimize gelen bir personelin ( ki bu personel Bolu'daki işletmemizde çalışacak orada da işyeri hekimimiz var) işe giriş sağlık evraklarını ve çalışabilir raporunu İstanbuldaki işyeri hekimlerimiz onaylayabilir mi?
 
Ynt: işyeri hekimi yetki

İşe giriş sağlık raporu için hekimin işçiyi bizzat görmesi, gerekli muayeneleri yapması sonucunda raporunu imzalaması mümkün olduğundan, bir hekimin gördüğü işçinin raporunu başka bir hekimin imzalaması mümkün değildir. Bu tamamen kişisel yorumumdur, sorunuzla ilgili yasal bir dayanak olduğunu sanmıyorum.
 
Ynt: işyeri hekimi yetki

İstanbuldaki hekimimiz görecek muayene edecek ve çalışabilir sağlık raporunu imzalayacak.
Bir doktorumuz muayene edip diğeri imzalayacak diye bir durum söz konusu değil.
 
Ynt: işyeri hekimi yetki

Yanlış anlamışım. Ancak yine de söylediğiniz uygulamanın mümkün olduğunu sanmıyorum. Birden fazla işyerleriyle ilgili Ortak Sağlık Birimi uygulaması var ki, o bile işyerlerinin birbirlerine olan uzaklıkları vs. gibi şartlara bağlı. Mevzuatın yer verdiği ayrıntılarda sizin durumunuza en uygun olan Ortak Sağlık Birimi, ki (Bolu-İstanbul) mesafeden dolayı bu durumdan da yararlanamıyorsunuz. En sağlıklı sonucu öncelikle İşyeri Hekiminizin bağlı olduğu Tabip Odasından, akabinde de Bölge Çalışma Müdürlüğünden öğrenmelisiniz derim. İşlerinizde kolaylıklar dilerim.
 
Ynt: işyeri hekimi yetki

Firmanın kendi işyeri hekimi varsa diğer işyerine ait hekimin rapor geçerliliği olmaz. Bu ilgili işyeri hekiminin tabipler odasınca anaylı sözleşmesinde yar alır. Yani hangi adreste kurulu olan hangi ünvanlı işyeri için işyer, hekimliği yapacağı.


Örnekleri açabilirim ama açmadan bahsetmek gerekirse ilerde olmadık yere meslek hastalığı beyanı ile işverenini dara sokan işçiler de çıkabilir. Bu yüzden işe başlatma yapmadan önce devlet hasatanelerinden alınan çalışabilir raporu sonrasında işyeri hekiminiz de bir rapor düzenlerse en sağlamcı işi yapmış olursunuz.
 
Üst