İşyeri Kira Geliri Vergi İadesi Başvurusu Hakkında

Merhaba hayırlı günler dilerim,

2024 yılı için 2 ayrı iş yerinden kira ödemesi aldım ve kesinti yapıldı. 2025 yılında beyanname verdim. Hesaplanan bilgiler şu şekilde:

Vergiye Tabi Geliriniz (Matrah) 365.776,25
Hesaplanan Gelir Vergisi: 77.159,59
Kesinti Yoluyla Ödenen Vergiler: 86.065,00
Asgari Ücret İstisnası (GVK Madde 23/18): 0,00
Ödenecek Gelir Vergisi: 0,00
İade Edilecek Vergi: 8.905,41
Ödenecek Damga Vergisi: 672,40

Sormak istediklerim:

1. Hazır beyan sisteminde "Adıma yapılan kira ödemeleri ve kesintileri" kısmında bir kiracının bütün ödeme ve kesinti bilgileri görünürken diğer kiracı adına kesinti görünmüyor sadece biri 'işyeri' biri de 'mesken' şeklinde iki aylık ödeme görünüyor. Bu durum adıma vergi beyanı veya iadesi noktasında sıkıntı oluşturur mu? Vergi dairesine bildirmek gerekir mi, böyle bir bildirim online mı fiziken mi yapılır?

2. İnternet vergi dairesinin sitesinde "Gelir/Kurumlar Vergisi İade İşlemleri" bölümünde "Gelir/Kurum Vergisi İ.T.D." ve "Gelir/Kurumlar Vergisi İade Talebi Girişi" gibi seçenekler var. Bugün "Gelir/Kurum Vergisi İ.T.D." 1A formunu doldurmak istedim. Tevkifat listelerini elle ekleme seçeneği vardı. Buradan kiracılar tarafından bağlı bulundukları vergi dairelerine adıma yapılan stopaj ödemelerini girmem gerekiyor doğru mudur? Ben kiracının stopajı ödediğini varsayarak gireceğim bu bilgileri. Peki ödeme yapılmamışsa nasıl bir durum oluşuyor?

3. Vergi iadesi başvurusu için "Gelir/Kurum Vergisi İ.T.D." 1A formunu doldurmak dışında başka işlem yapmam gerekir mi?