İşyeri kuralları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan murtis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
01.12.2007 tarihinden beri çalıştığım şirketim bugün (17.12.2009) şirket kuralları adı altında bi kağıt imzalttı. İmzalamak zorunda kaldım imzalamama gibi bi şansım varmı varsa nasıl davranmalıyım. İmzalarsam bi geçerliliği varmı, bu kağıdı bana karşı kullanabilirmi ???

Ynt: İşyeri kuralları

peki sizin açınızdan sakıncalı olan bir madde varmıydı , sonuçta işyeri kurallarını içeren bir bildiri diyorsunuz. Yani nedir firmada şu şekilde davranacaksın , şunu giyeceksin gibi şeyler mi..? Eğer öyleyse takılmayın hiç , size zararı olan bir madde yoksa prblemde yok demektir. Firma disiplin açısından böyle bir şey yapmış olabilir.

Aynı ay içinde 2den fazla geç kalmada ihtar verilir diyo... İstanbulda yaşıyorum

Doğru , bizde de o şekilde , ayda 2 defa yarım saate kadar geç kalma hakları var. fazla bir geç kalma olursa maaşından kesiyoruz gelmediği saati , ayrıca bunu alışkanlık haline getirenler oluyor , haliyle ihtar çekmek zorunda kalıyorsun. Dediğim gibi disiplin açısından yapılan bir şey ve zararı olacağını sanmıyorum.

Bu şekilde olurmu bahane eder ihtar yazar işinizden olursunuz. Bu durumun kanuni sonucu nedir ben imzalamazsam ne yapabilir, ben ne yaparım bana bu lazım

Sayın murtis, bunu imzalamadan önce sorsaydınız ya, zaten iş işten geçmiş. İmzalamasanız da tebliğ edildi, ama imza atmadı der, iki şahitle durumu sabitler. Sonuç aynı.

bahane etmesi için kanıtlaması da gerekir değil mi , sonuçta giriş çıkış yaparken kart okutmuyor musunuz , mutlaka okutuyorsundur. Saatlerin belli ise ne sorun çıkaracaklar. Sen madem bu kadar yeni olmana rağmen şikyetçisin neden çalışıyorsun canım çık o zaman aaaaaaaa.....

HRM Capital Ankara ' Alıntı:
Sayın murtis, bunu imzalamadan önce sorsaydınız ya, zaten iş işten geçmiş. İmzalamasanız da tebliğ edildi, ama imza atmadı der, iki şahitle durumu sabitler. Sonuç aynı.

ağzına sağlık...