İşyeri Sözleşmem Hakkında

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan toojohn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
18 May 2014
Mesajlar
10
Konum
ankara
Böyle kaliteli bir forumda baskı ve korkumuz olmadan fikirlerimizi ve haklarimizi konusarak bilgilendiğimiz icin tesekkur ederim.
Sorunum isyerinde fazla mesai ve resmi tatillerde calismayla ilgili.magazacilik sektorunde uzun zamandir calismaktayim ve calismis oldugum kurumsal bir firma olmasina karsin surekli belli donemlerde fazla mesai ve resmi tatillerde zorunlu calistirilmaktayim.fazla calisma ve resmi tatil ucretlerimiz hesabimiza yatirilmaktadir.
İsyerime talep edilmesi halinde fazla mesai ve resmi tatillerde calisabilecegimi ancak odemenin ucret yerine daha sonra izin olarak kullanmak istedigimi sozlu olarak ifade ettim ancak isyerinden olumsuz yanit aldim boyle bir uygulamanin yapilamayacagini bildirdiler.isyeri ile yaptigim sozlesmede kisaca;
*isgoren,isverenin yazili yada sifahi talebi uzerine fazla calismayi pesinen kabul eder.odenen maktu ayliga yasal fazla mesai suresine ait ucreti dahildir.Bu durumda isgorene 7gunluk zaman dilimi icerisinde birgun ucretli hafta tatili verilir.
*isgoren talep halinde ulusal bayram ve genel tatil gunlerinde calismayi pesinen kabul eder.
Maddeleri bulunmaktadir.ben ucret yerine mesai izni istiyorum.yasal olarak boyle bir hak talep edebilirmiyim?yardimlarinizi rica ederim.
 
Edebilirsiniz elbette de,
sözleşmenizdeki o ücrete dahil olduğuyla ilgili madde nedeniyle, ancak yıllık 270 saat fazla çalışma sınırını aşan kısım için talep edebilirsiniz.
 
Kurumsal bir firma oldugu icin yillik 270saati fazla calisma nedeniyle doldurmuyoruz.270saatlik fazla mesaim dolmadan izin talebim bulunamazmi sozlesmeme gore?
 
Sözleşmenize göre,
yıllık 270 saate kadar yapacağınız fazla çalışmaların ücretini zaten alıyorsunuz aylık ücretiniz içinde.
Ücretini zaten almış olduğunuz fazla çalışma süreleri için bir de izin alamazsınız normal şartlarda.
 
Aylik ucretim sozlesmede yazan asgari+yemek+yol+prim olarak belirtilmis ek mesai ucretleride asgari ucrete dahil denmis ancak uygulamada fazla mesai ucretlerim ekstra olarak yatirilmakta.konu cok karisti biliyorum soru sordukca bildiklerimide unuttum :)
 
ek mesai ucretleride asgari ucrete dahil denmis ancak uygulamada fazla mesai ucretlerim ekstra olarak yatirilmakta.:)
Fazla çalışma ücretlerinin aylık ücrete dahil olduğu yönünde maddeler olan sözleşmelerde, ücret asgari ücret olarak belirlenmişse, yapılan fazla çalışma ile birlikte normal aylık çalışma için alınan ücret asgari ücretinde altında kalacağı için bu madde geçersiz kabul edilecektir.
İzin olarak talep edebilirsiniz elbette, ama izinlerin kullanım zamanını belirlemek işverenin insiyatifinde olan bir durum,
fazla çalışmada esas olan ücretin ödenmesidir, o da ödeniyor diyorsunuz,
bu sebeple feshettiğinizde mahkemeye başvurmanız durumunda mahkeme bunu haklı sebep olarak görür mü bilemiyorum.
 
Üst