İşyeri Taşınıyor Tazminat Ve İhbar Alabilir miyim ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zoqa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öncelikle gösterecek/göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim.
Ben 1,5 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. Çalışmakta olduğum iş yeri 1 ay içinde başka bir ilçeye taşınacak. Bulunduğumuz yere de başka bir firma geçecek. İş verenimin bu yeni gelecek firma ile bağlantısı var kendini referans gösterip bizim istifamizi isteyip oraya koymayı planlıyor yada bizle gelin deniliyor.
Ben yeni yere gitmek istemiyorum. Gelecek olan firma ile de çalışmak istemiyorum durumda ben kıdem ve ihbar almak istiyorum. Alabilirmiyim? Nasıl hesaplanıyor? Ayrıca maaşlarımız asgari ücret üzerinden gösteriliyor.

Son düzenleme:
Merhaba;
Taşınan işyerine gitmek istememeniz sebebiyle tazminata hak kazanamazsınız. Ancak SGK primlerinizi düşük gösterilmesi sebebiyle iş sözleşmenizi haklı nedenle tek taraflı fesh edip kıdem tazminatı talep edebilirsiniz. Ancak söylemlerinizden işvereninizin makul bir insan olduğu izlenimi edindim(size alternatif sunması, istemeniz halinde yeni işyerinde referans olmak istemesi gibi). Bence, böyle durumlarda en makul yol öncelikle işverenle konuşup, tazminatınızı talep etmeniz, vereceği reaksiyona göre hareket etmekte fayda var. Çünkü diğer yolu seçerseniz, işveren de ayak diretirse mahkemeye gitmek zorunda kalabilirsiniz, bu da sürecin uzamasına yol açar.

Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Tazminat talep ettim fakat vermemek için yeni iş yerine gelin yada istifa edip çıkarsınız gibi söylemlerle kaçındı. Maaşım Asgari ücreti bankaya, geri kalan maaş ödemesi ise küçük, resmi olmayan bir Exel şablonu olarak "filan ay maaş ödemesi" başlık altında tutar da yazılarak belirtiliyor ve imza atıp parayı elden almış oluyoruz. Ve bu kağıt iş yerinde kalıyor. Bende belge yok. Bodro asgari ücret üzerinden imzaliyoruz.

Ayrıca ihbar alma durumu söz konusu olur mu?

Son düzenleme:
Haklı nedenle de olsa, sözleşmeyi fesheden tarafın ihbar tazminatı alabilmesi mümkün değil,
Taşınma konusunda ise ,
- il sınırları içindeki taşınmaları çalışmayı ağırlaştırıcı sebep olarak görmediği kararları var yargının,
- sözleşmenizde işverenin diğer işyerlerinde çalışabileceğiniz bir madde varsa, yeni yerde işe devam etmeniz gerekir,

Geriye ücretin düşük gösterilmesi kalıyor, bunun içinde dava açıp gerçek ücretinizi ıspatlamanız gerekir, ki haklı sebebinizin varlığı ortaya çıksın.