İşyerini Terk

bugun çalısanlardan bı tanesı izin almadın işi bırakıp gıtmıs.amacı tazmınat almak.tutanak tuttum.bu gıbı durumlarla karsılasan arkd var mı?

Ynt: işyerini terk

bizim burda böyle bir olay oldu 2 gün işe gelmedi noterden ihtar çekti işveren ve işine son verdi

gezegen_01 ' Alıntı:
bugun çalısanlardan bı tanesı izin almadın işi bırakıp gıtmıs.amacı tazmınat almak.tutanak tuttum.bu gıbı durumlarla karsılasan arkd var mı?

işçi kendi rızasıyla işyerinden ayrılırsa, tazminat alamaz.İşveren işten çıkartırsa tazminat hakları saklıdır.

işçi işyerini terk ediyor. 3 gün işe gelmediğine dair tutanak tutulmuş, aynı zamanda işyerinden çeşitli eşyalarıda çalmış bu durumda işçiye çıkışı hangi tarihte vermeliyim.işe gelmediği ilk günden mi yoksa tutanakların son günü itibariylemi?

Ynt: İşyerini Terk

son günü esas alarak ve devamsız olduğu günleri de eksik gün sayarak (işe devamsızlık) çıkış işlemini yapmak garantici bir davranış olacaktır.

benimde şu an başımda yanı sorun var. hem işi bıraktı hemde tazminat istiyor. devamsızlık mı yapsam. yoksa ihtarnameye işi bırakıp gittiniz gelin istifanızı yazın ayrıca 56 günlük ihbar süreniz var mı desem?
hangisi daha mantıklı olur sizce...

Hem kendi bıraktı hem tazminat istiyor!!
İşi bırakmak için haklı bir sebebi olabilir mi? SSk nın eksik yatırılması vb. gibi?

gelmedigi gün dahil. olmak üzere 3 günlük tutanak tutup(4857 iş kanunun 25. mad. g fıkrasına göre..) 3. gün sonunda noter(aps) kanalı ile ihtarname çekebilirsiniz.. 1 hafta sonra norterden ihtarın teblig şehdini aldıp. çıkışını yapınız.. eksin gün nedeni dayanağına ise norterden çekilen ihtarnamenin fotokopisini koyabilirsiniz..

dilerseniz .. örnek noter ihtarnamesi gönderbeilirim...

iyi çalışmalar

kaynakçı ' Alıntı:
gelmedigi gün dahil. olmak üzere 3 günlük tutanak tutup(4857 iş kanunun 25. mad. g fıkrasına göre..) 3. gün sonunda noter(aps) kanalı ile ihtarname çekebilirsiniz.. 1 hafta sonra norterden ihtarın teblig şehdini aldıp. çıkışını yapınız.. eksin gün nedeni dayanağına ise norterden çekilen ihtarnamenin fotokopisini koyabilirsiniz..

iyi çalışmalar

Bana örnek noter ihtarnamesi gönderirseniz çok sevinirim...

Bu arada arkadaşlar noter ihtarnamesinde neden işe gelmediğini açıklamak ve geçerli mazeretini sişverene sunmak için 3 günlük bir süre tanınması gerekli diye biliyorum ama?

İŞE GELMEYEN İŞÇİNİN ADRESİNE GÖNDERİLECEK NOTER TEBLİGATI

İHTARNAME

Sayın : ???????????????????????..

Baba Adı : ???????????????????????..

Doğum Tarihi ve Yeri : ???????????????????????..

SSK Sig.Sic.No. : ???????????????????????..

Adresi : ???????????????????????..

İŞVERENİN:

Adı Soyadı-Unvanı : ???????????????????????..

Adresi : ???????????????????????..

SSK İşyeri Sicil No : ???????????????????????..

Böl.Çal.Md.Sic.No : ???????????????????????..

Yukarıda Adı Soyadıi Unvanı adresi yazılı işyerimizde çalışmakta iken ?. / ?. / ???.. tarihinde / tarihinden itibaren amirlerinizin izin ve bilgisi dışında mazeret belirtmeden işinize gelmediğiniz tespit edilmiştir.

Hakkınızda yapılacak İş Yasası hükümlerine uygun işlemler esas olmak üzere;

İşe devamsızlığınızı izah edecek haklı ve yasal bir sebebiniz var ise bunu belgeleyen resmi evrakınızı 3 gün içinde işyerimize ibraz ediniz. Aksi taktirde, kabul edilebilir bir mazeretle işe gelmediğinizin anlaşılması halinde İş Akdinizin 4857 sayılı İş Kanununun 25.maddesine göre bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesih edileceği konusunda bilginize rica ederim.

İşveren / İşveren Vekili

İmza-Kaşe

Tarih

serkani ' Alıntı:
kaynakçı ' Alıntı:

iyi çalışmalar

Bana örnek noter ihtarnamesi gönderirseniz çok sevinirim...

Bu arada arkadaşlar noter ihtarnamesinde neden işe gelmediğini açıklamak ve geçerli mazeretini sişverene sunmak için 3 günlük bir süre tanınması gerekli diye biliyorum ama?

göndereyim dicem. ama serpil hanımın yukarıda yazdıgından farkı yok..

buda tutanak örnekleri

TUTANAK 26.08.2008

Sayın: ....................

.....................................................? unvan lı işyerimizde 24.08.2004 tarihinden itibaren çalışmaktasınız.

...../..../...... tarihlerinde hiçbir sebep göstermeksizin işe gelmediğiniz tespit edilmiştir.

Ayrıca bu davranışlarınız 4857 Sayılı iş kanununun 25. maddesinin 2. bendinde ki (g) fıkrası gereğince iş aktinizin, işveren tarafında tazminatsız olarak fesh edilebileceğini hatırlatırız.
...../...../.......

Yönetim Kurulu
........................................ ŞAHİT ŞAHİT

Adı Soyadı : .............................
SSk No : ............................
İmza :

Konuyla çok alakalı değil ama cevaplarsanız sevinirim. Benim arkadaşıma noterden ihtar çekecekler benide tanık göstermek istiyor şirket. Ama ben tanık olmak istemiyorum. Noterden ihtarda tanık isteniyormu acaba?

Ayrıca bu gibi durumlarda işe gelmedeği günden başlayarak 6 gün içersinde fesih işlemi yapılmalıdır aksi halde 6 iş günü geçtikten sonra yapılacak çıkışlar derhal fesih hakkını diskalifiye eder farlı bir hukuki konuyla uğraşılmak zorunda kalınabilir.