uyumsoft

K.K.ARTLI satışlarda vade farkının kdv karşısındak durumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eryol50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
mrb. motorsiklet satan biş kişi motorun liste fiatını söyleyerek malı satıyor. örneğin 1000 ytl ye pazarlık ediyor. malı alan kişi bunu 12 taksitte ödeyeceğini söylediği zaman bankanın faiz oranını üzerine ilave ederek kartı çekiyoruz. 1000 ytl 12 taksit olunca 1200 ytl oluyor. faturayı 1200 ytl den kesersek 200 ytl nin kdv si bizden çıkıyor. bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.

bunun için benim bildiğim kadarıyle izlenecek bir yol yok, aradaki kdv cebinizden gidecek.

Anladıgım kadarıyla KDV dahıl pazarlık edıyorsunuz.

Vade farkı için KDV hesaplayacağınız açıktır.

200 YTL'ye iç iskonto yaparsanız 170+30 ylt fatura kesersiniz, dış iskonto yaparsanız 200 + 36 fatura kesersiniz.

Yani 170+30 seceneginde kendinizi 30 YTL vade farkından zararda görüyorsunuz.
200+36 YTL seceneginde de kendinizi 36 YTL KDV'den zararda görüyorsunuz.

En iyi yapılacak olan iç iskonto ile vade farkını hesaplayıp, ödediğiniz KDV kadar eksik vade farkı oranından vade farkı hesapladığınıza beyninizi şartlandırmak olacaktır. Kaldıki Bankanın faiz oranı icerisinde banka karı da vardır, KDV yi bankanın karının eksiltilmesi olarak görebilirsiniz.

slm arkadaşlar bu konuyla ben başka bir arkadaşta karşılaştım onlar şöyle
yapıyorlar eğer satış değeri 1000 lira komisyonu 200 lira ise sadece bin lirayı ilişkilendiriyorlar ayrıca faturaya kredi masrafını 200 dahil edip faturayı kesiyorlar bu 200 zaten bir emanet çünkü banka 200 alıyor ve buna kdv uygulamıyor dediğiniz gibi ben buna kdv uygularsam kdv ödemem çıkar ve birde 200 kdv uygularsan banka ile uyumsuz bir işlem yapmış olursunuz.şöyle izah edeyim siz bankaya 200 ödeyecek siniz bunun içinde kdv falan yok direk 200 gider ama siz aldığınız 200 kdv farz edelim kdv 5 olsun rakan 205 olacak ve banka ile tutmayacak tam tersini iç yüzde yöntemini yapın ozaman 195 inecek yine banka ile tutarsızlık olacak doğan olarak ben arkadaşımın yaptığını kabul ediyor ve sizlerle paylaşıyorum yukarda arkadaşların söylediklerini hatalı buluyorum.
eger bana msn den ulaşmak isterseniz [email protected] saygılar.

kuyumcu ve akaryakıt satışı yapanlar hariç k.kartı ile satış yapanların satış bedelinden hariç herhangi bir ad altında ilave para almaları yasaktır.

sayın ali kara, dediğinizi ya ben anlamadım yada bir yanlışınız var. benim anladığıma göre o tanıdığınız faturayı keserken kdv dahil 1000 lira satış yapıp 200 de komisyon alıyorsa, faturayı 847,46 satış 152,54 kdv ve 200 pos komisyonu diyor ve 1200 diye kesiyor, peki bu 200 tl pos komisyon bedeli diye kdv siz kestiği tutarı hangi kanuna göre kdv siz kesiyor onu sordunuzmu? eğer buna cevap verebilirde benim bilmediğim bir kanun varsa onuda öğrenip yazarsanız, bizde yararlanmış oluruz.