K Yetki Belgesi Hk Sorunum Var

yardımcı olursanız cok sevınırım

su anda aktıf olarak kullanmadıgımız tıcarı van tıpı mınıbusum var arac adıma kayıtlıdır yanlız aracı su anda kullanmıyorum ılerıkı bır tarıhte sehırler arası baska bır fırmanın gereclerını pazarlama amaclı kullanabılırım ben k1 sınıfına mı yoksa k2 sınıfına mı gırıyorum k2 ıse yanlıs okumadıysam 3,5 tonu gecmeyen araclarda k2 belgesını 25.02.2008 e kadar ındırımlı olarak alabılırmısım bu durum benım ıcın de gecerlımıdır aracımın yuklu agırlıgı 3,5 tonu gecmıyor benı aydınlatırsanız cok memnun olurum sımdıden tesekkur ederım

1) Şehirdışına yük taşıdığınızı söylüyorsunuz. Şehirdışına yapılan taşımacılıkta aracın yüklü ağırlığına bakılmayacaktır. Her halükarde K yetki belgesini alacaksınız. (Karayolları Taşımacılığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 13/a)

2) Peki hangi yetki belgesini alacaksınız? K1 mi, K2 mi, K3' mü?

Esas iştigal konunuzla ilgili taşımacılık yapmadığınıza göre K2 belgesini almayacaksınız. Buna göre K1 ve K3 tanımları aşağıdadır : Taşımacılığınız hangisine uygunsa onu almalısınız.

K1 Yetki Belgesi : Yurtiçi ticari eşya taşımacılığı yapacaklara verilen belgedir.

K3 Yetki Belgesi : Yürtiçi ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara verilen belgedir.

AYRINTILAR İÇİN :

www.ismmmo.org.tr
www.ubak.gov.tr
www.kugm.gov.tr

ziyaret ediniz.

Sn. Ümitcivan

Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyeyim. Eğer iştigal konun araç gereç ve saire pazarlaması yapmak ve satmaksa, o zaman yaptığın iş sırf taşımacılık olmayacağından K2 yetki belgesi alacaksın. Şehirdışına çıkacağından yük ağırlığına bakmaksızın K2 Yetki Belgesi alman gerekli.