Kaç stajyer çalıştırılabilir...?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HZLS_İK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HZLS_İK

Tanınmış Üye
Arkadaşlar bizim mevcudumuz 48 , kaç stajyer çalıştırabiliriz. Yanlış hatırlamıyorsam 120 kişiyken 9 kişinin üzerine çıkmıyorduk ama bununla ilgili kanun bulamadım. Lütfen bilgi verirmisiniz....

Ynt: Kaç stajyer çalıştırılabilir...?

yok mu bilgisi olan , bakıyorum ama bulamıyorum ya , bizim 5 stajyerimiz var acaba 1 kişi fazla mı aldık diye tereddütteyim.

İşletmelerde Meslek Eğitimi

Madde 18 ? (Değişik : 29/6/2001 - 4702/13 md.)

Yirmi ve daha fazla personel çalıştıran işletmeler, çalıştırdıkları personel sayısının yüzde beşinden az, yüzde onundan fazla olmamak üzere mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumu öğrencilerine beceri eğitim yaptırır. Öğrenci sayısının tespitinde kesirler tama iblağ olunur.

çok çok teşekkürederimmmm. Elleriniz dert görmesin...

biz bir sene çıkmıştık üzerine , herhangi bir problem çıkmadı gerçi ama ben şimdi tek başıma baktığım için bu işlere elime yüzüme bulaştırmak istemiyorum. Herşeyin doğrusu ne ise o lsun diye uğraşıyorum.

Sayın Hazelsu çıraklık Kanununda % 10' undan fazla olmamak koşuluyla diyor. Ama aynı kanunda ya da başka bir kanunda bu maddeye uyulmazsa cezası şudur diye bir yaptırımı yok. Cezası olmayan hiçbir şey suç olmaz :D