Kaçak Muhasebeci Sorunu..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sinem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bu kaçak muhasebeci sorunu nasıl çözülecek..Bu hep böyle devam mı edecek..Ortada çok ciddi bir haksızlık var..Gerçek belge sahibi kişilerin onca emeğine haksızlık olmuyormu..?Ne olacak bu meslek?

Ynt: Kaçak Muhasebeci sorunu..

bunun tek çaresi teknoloji ile bu işe çare bulabilirler.
mesela adam mükellefiyet açtırırken muhasebecisininde vergi numarasını kaydettirecek. Sonra Muhasebeci e-beyanname verirken vergi dairesine verdiği numara ile tutacak ve sistem kabul edecek.

arkadaşlar çok yakında bu sorunlar halledilecektir

Ynt: Kaçak Muhasebeci Sorunu..

Öncelikle kavramın değişmesi gerekir, kaçak Muhasebeci değil, Sahte muhasebeci (sahte Doktor gibi) para cezasından ziyade Hürriyeti bağlayıcı cezalar getirilebilir. Beyannamelerin tamamının internet üzerinden verilmesi mecburiyeti getirilebilir, Avukat tutacak parası olmayana pardon Muhasebecisi diyecektim devlet tarafından muhasebeci atanabilir. Tabi bu işin şakası neticede Meslek bizim ve bizden başka sahip çıkacak kimse yok bu nedenle Odalara ve Birliğe çok iş düşüyor.

merhaba
bence çözüm yolu, türmobun net bir tavır takınmasıyla bu bunlar çözülebilir. bence her şehirde bu tarz çalışanları smmm odalarıda, vergi dairesi de ssk'da biliyor ama kimse bir çözüm arayışına girdigini düşünmüyorum şayet bu sorunu çözme konusunda düğmeye basılsa eminim hemen halledilir.

Sayın Sinem,

Odanıza, "Kaçak muhasebeci" olarak bahsettiğiniz durumu, ayrıntılarıyla açıklayan bir şikayet ve bilgi dilekçesi verin.

arkadaşlar korsan muhasebeciler her şeyin çaresini buluyorlar. onlar artık kendilerine korsan demiyolar çünkü: şifresi olan meslek mensuplarının şifresini kullanarak korsan olmaktan çıkıyorlar burda iş meslek mensuplarına kalıyor. yani şifresini kullandıran meslek mensuplarına . 300-500 ytl için bile şifresini kullandırıyorlar. Burda iş yine oda yönetimlerine kalıyor . Şifresini kullandıran meslek mensuplarına uyarma, kınama, meslekten men cezaları gibi cezalar verseler bu sorun halledilebir buradan şifresini kullandıran ve buna tenezül eden meslek mensuplarını şiddetle kınıyorum.tüm meslek mensuplarına iyi çalışmalar diliyorum umarım bu problem kısa zamanda halledilir.

hukuki olarak kanıtlanabildiğinde meslek mensubu ceza alıyor. meslek mensubu olmayanlar hakkındada cumhuriyet savcılığına bildiriliyor.

eğer öyle ise neden şimdi korsan muhasebeciler meslek mensuplarından daha çoklar.çünkü benim bildiğim kadarıyla sayıları bizden fazla. aslında bu konunun bir başka çözüm yoluda var. mükellefi bilinçlendirmek veya odalarca hazırlanacak bir büroşürün tüm mükelleflere gönderilerek odada kayıtlı muhasebecilerin kimler olduğu hakkında bilgi verilmesi yada oda telefon numaralarının verilip mükelleflere muhasebecisi hakkında bilgi almak için aranması söylenirse belki bi nebzede olsa sorun çözülür.Belliki hukuki yollardan sorun çözülemediği için sayıları bu kadar fazla

korsanın nedenleri;
1. maliye bakanlığı; inceleme yetersiz, "şu kadar vergi ver" anlayışı.
2. meslektaşlarının ekmeği ile oynayan ruhsat almış sm/smmm'ler.