Kaçak Muhasebeciler

Arkadaşlar hepimiz sürenerek neredeyse alın terimizle ruhsat almaya çalışıyoruz. çoğumuzun psikolojisi bozluluyor. Bazı arkdaşlar yorucu etap sonucunda hedefine ulaşıyor. Bazı arkdaşlarımızda sonuç elde edemeden ümidi kırılmış şekilde bu amacını gerçekleştirmeden bırakmak zorudna kalıyor. Biz binbir güçlükle bin bir sıkıntıyla hem maddi hemde manevi kayıplara uğruyoruz. Ve çekmediğimiz sıkıntılar kalmıyor. Ancak ruhsatsız bazı uyanıklar sıkıntı çekmeden sadece işi öğrenerek çevrenin etkisiyle bir sürü paralar kazanıyorlar. Bu durumu görükçe harbiden çok üzülüyorum. Çektiğimiz sıkıntıların boş olduğunu düşünüyoruz. Bence buna önemli çözümler bulunmalı. Mali bakanlığı tebliğ yayınladı bu bir nebzede olsa bir adım olarak görüyoruz. Bazı meslektaşlarımızda ruhsatlarını ve şifrelerini kullanıdırıyorlar. Bence bunlara topyekün mücadele etmek gerekiyor. Yazık burdaki durum bizim sıkıntı çekmemiz onlarında bizim sırtımızdan para kazanması bence bunu tüm aday ve meslep mensupları topyeküm mücadele etmeli. artık elinde çantasıyla evrak alıp tahakkukları girip ertesi ay bir sürü para almaları çok içime dokunuyor. bence maliye bakanlığı her deftere imza şartı koymalı ve kaçak musabecileri bitirmeli. bence tek kurtuluş bu..şimdeden şifre aramaya başladılar haberiniz olsun.
arkadaşlar hepinizin yorumunu bekliyorum

Ynt: Kaçak Muhasebeciler

Değerli arkadaşım dediğin çok doğru. Özellikle meslaktaş diyemeyeceğim bazı belge sahipleri diplomasını kiralayarak bazı kişilerin ekmeğine bal çalıyorlar. Ve inanıyorum ki gelecek bizim için parlayacak.

malesef ülkemizde heralanda olduğu gibi muhasebe alanında binlerce vampir var,eğer mücadele etmessek bunlar çoğalcak,o yüzden birlik olalım ,forumlarda bu konuyu sık sık dile getirelim ...bu ülkede bağırmadan hiç bişey olmuyo sesimizi yükseltelim

Tek hedefimiz yasa yapıcılar olmalı....Bunu koordine etmeli ve siyasi görüşümüz ne olursa olsun birlikte hareket etmeyi öğrenmeliyiz....
Bu iş odalara kalınca bir şey çıkmıyor... Örneğin; son e-beyan gönderme serbestisi.....Odalar kendi kendilerine boşa kürek çekiyorlar...Daha organize olmalılar...Esnaf odaları mesleği elimizden almak üzereler tısss yok. Esnaf odaları şimdide noterliğe soyunuyorlar. İmza beyannamesi yapıyorlar. İyi mi ???

Arkadaşlar yorumlarınıza katılmakla birlikte geçen hafta başımıza gelen bir olayı aktarayım.

Vergi dairesi İcra bölümünde çalışan bir memur yılbaşından önce tanıdık vasıtasıyla bizim Ltd.Şti. mükellefimize gidiyor, defter tasdikini 100 YTL, Muhasebe ücretinide 120 YTL alarak defterini tutmak istediğini söylüyor ve kartını bırakıyor. Kartta adı soyadı iş telefonu (vd. telefonu yazıyor), cep telefonu, ev telefonu adres olarakta ...... Vergi Dairesi :o yazıyor...

Arıyorum bu memuru diyorum defterim var konuşalım anlaşalım, tabi tedirgin biraz akşam buluşalım diyor, ben gitmedim görüşmeye. Mükellefimize devir tutanağı düzenleyeceğimizi ve aidattan dolayı aldığını muhasebecinin bilgilerini vermesini söylüyoruz, 1 hafta öncede tekrar uğruyor ve bir Muhasebecinin kartını bırakıyor Muhasebecine git ben defterleri buna vericem de diyor. Arıyorum muhasebeciyi memurun adını söylüyorum görüşmek istiyorum şuan burda yok diyorlar sonra muhasebeciyi istiyorum ve başlıyoruz konuşmaya muhasebeci memurun kendisinden habersiz böyle yaptığını ve eskiden birkaç defteri vardı ama şimdi vericem uğraşamayacağımı söyliycem diyor bende memurun kartının elimde olduğunu ve ilgili birimlere şikayete gideceğimi söyleyip telefonu kapatıyorum. 10 dk geçmeden muhasebeci arıyor ve memurun böyle bişey yapmadığını bizim mükellefimizin kafasından uydurduğunu söylüyor ve defterleri alamıyor tabi. Mükelelfimiz o memurun kartını verse hakikaten şikayet edicez ama vermiyor...

Yani arkadaşlar, kaçak çalışanlarda değil bizim meslek mensubu arkadaşlarımız kaçak çalışanlarla işbirliği içerisinde buyrun siz düşünün gerisini...

İyi çalışmalar
Mustafa ÖZİLİK

Meslekte böyle tiplerin çıkması ne yazık ki mümkün....
Ancak, kaçak muhasebeciler ve vergi memurları, daha da kötüsü meslek odaları açısından organize olmalıyız diyorum...

büronun aylık masraflarını 100-ytl 120-ytl bakılan 50 tane şirket anca kurtarıyor.
tabi memur için masraf olmadığı ıçın maaşına 500-1000 yansısa yetıyor dur.
bi taraftanda şöyle duşunuyorum bu olaylar her zaman olacak bunun önune her geçilmek istendığınde çok zekı olan turk halkı buna kendınce bı çare bulacaktır.
kalıfıye muhasebecıyle veya malı musavirle çalışmak ıstemeyen mükellef bırakın gıtsın ileride yiyeceği ceza ona ve etrafında bir çok kişinin bu olaydan vazgeçmesını sağlayabılır.
bir nusubet bin nasıhat daha ıyıdır.

Sayın Özilik,

Şikayet gideceğim falan demeyin, doğrudan bu olayı ayrıntılı şekilde izah eden bir dilekçe ile odanıza şikayet ve bildirimde bulunun. .....

Sayın smmmkaraman

Elinizde kanıtlayıcı bir belge olmadıktan sonra şikayet etseniz dahi bir sonuç çıkmaz. Oda yetkilileri memurların öğretmenlerin, bankacıların, trafik muamelecilerinin muhasebeciliğe soyunduğunu bilmiyorlarmıki benim şikayetimi beklesinler.

Sayın Özilik,

Kanıtlayıcı belge olsa zaten doğrudan ilgili makamlara ihbarda bulunulur. Şikayet ve ihbar için bilgi ve belge konusunda sorun olmaz.

----
Kanıtı/kanıtlayıcı bilgi ve belgeyi bulmak ilgili oda kurulunun yapacağı bir iştir.

Bürosu olan ve ruhsatını kiraya verenleri bulmak için,

bürosu olanların ssk gün dökümlerine bile bakılsa, görülecekki başka yerde ücretli çalışıyor ve ruhsatını kiraya vermiş

ssk gün dökümünde işyeri no yazıyor, direk gidip suç üstü yapabilir, bunu bile yapmıyor Odamız

maalesef

çok mu zor !!!

Düşünelim bakalım neden yapmıyor odalar? Zordur belki bunu yapmak :P