Kadın Çalışan Teşviki

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan batlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batlı

Katkı Sunan Üye
15.07.2008 tarihinde, x firması y firmasının personellerinin 3/4'ünü kadrosuna katarak işyeri açılışı yapmıştır. y firmasının kurucu ortaklarından z kişisi yeni kurulan şirkette ortak olmuştur. bu durumda;
a) x firması şirket kuruluşunda işe aldığı kadın personel ve 18-29 yaş arası geçlerde teşvik uygulatabilirmi?
b) şirket kuruluşundan 1 ay sonra daha önce ne x ne de y firmasında hiç çalışmamış bir kadın işçi almıştır. bu kadın için teşvik uygulatabilir mi?

Bildiğiniz üzere bununla ilgili bir genelge yayınlanmıştır. Bu genelgenin aşağıda belirttiğim kısmının benim soruma cevap olabilirmi? Burada kafama takılan y şirketinin kurucu ortağı olan z kişisinin yeni kurulan x firmasında da ortak olması bir muvazaa şüphesi uyandırabilirmi?

9.3- Yine anılan maddenin üçüncü fıkrasının (c) bendine göre, yönetim ve kontrolü elinde
bulunduracak şekilde doğrudan veya dolaylı ortaklık ilişkisi bulunan şirketler arasında istihdamın kaydırılması, şahıs işletmelerinde işletme sahipliğinin değiştirilmesi gibi ek bir kapasite ve istihdam artışına neden olmayan, sadece teşviklerden yararlanmak amacıyla yapılan işlemler hakkında da işveren hissesi sigorta prim teşvikinin uygulanmayacağı öngörüldüğünden, bu nitelikteki işyeri işverenlerince, 4447 sayılı Kanun çeşidi seçilmek suretiyle düzenlenmiş aylık prim ve hizmet belgeleri için de 9.1 nolu bölümde açıklandığı şekilde işlem yapılacaktır

Ynt: Kadın Çalışan Teşviki

yani sn.tamer bey ben bu durumda ilk şirket kuruluşunda bildirmiş olduğum işçiler için teşvikten yararlanabiliyormuyum ve de şirket kuruluşundan 2 ay kadar sonra teşvik kapsamında işçi aldığımız zaman teşvikten yararlanabiliyormuyum.

arkadaşlar fikri olan yok mu? bu gibi yeni kurulan şirketlerin durumu ne olur.

Merhaba,
Alıntı yaptığın kısımda cavebı var zaten. İlave olarak ne öğrenmek istiyorsun?

a) Faydalanamazsınız
b) Faydalanabilirsiniz.

teşvik şartlarından biri işe alınacakların 01.2008 06.2008 arası çalışmamış olması gerekiyor herhangi bir işyerinde