Kantin İşletmesi KDV Oranları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mhmt88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar, şahıs şirketi olarak bir kantin işletiyorum kantinde sattığım ürünler;
Çay, kahve, su, ayran, kola, tost, hamburger, dondurma, bisküvi çeşitleri vb. gıda yani...
Bu ürünlerin KDV oranları konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Mali müşavirimiz yazar kasamiza %1 ve %10 olarak iki kalem açtırıp ikisi üzerinden gitmemizi söyledi ancak ben çok guvenemedim. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar beni aydınlatabilir mi lütfen?

Diğer bir husus ise 20 TL altına kredi kartı çekmemeyi düşünüyoruz. "Alışveriş toplamı 20 TL üstünde olursa kart cekebiliriz 20 TL altı lütfen nakit" şeklinde bir uygulama yaparsak vergi usulünce suç işlemiş olurmuyuz? Çünkü 20 TL altı bizim zararimiza oluyor banka komisyonu, fis kağıdı, zaman vb. Etkenler var. Zaten bir şey kazanmiyoruz 20 TL altındaki ürünlerden. Bu konuda da görüşlerinizi iletebilir misiniz lütfen. Çok teşekkürler arkadaşlar. Kolaylıklar.

Merhabalar aynı şekilde bir kantin mükellefim var. Açılan kdv oranları doğru büyük çoğunluk %1 olması gerekiyor. Meşrubat (kola,fanta,soğuk çay,vb.) mallar %10 olarak çıkış yapılmalıdır.