Kapıcı olarak çalısıyorum 240 daireli sitede yeni yönetim kurulsorunlarımız var

MERHABA ben 240 daireli sitede kapıcı olark çalısıyorum 6 yıldır pazar dahil dahi bayram yılbası ve dier izinler demeden çöp ve sabah servisi yapıyouz deier günler sabah 8 den akşam 5 e kadar yönetimin emrinde bahce insaa uydu internet pc elektirik havuz ve güvenlik hizmetlerini gerçeleştiriryoruz 6 yıldır çalıstığımız yönetim bizimlle aile gibi çalıtığı için hiçbir ekstra birşey istemedik mesai yapıyoruz ve mesailerimiz eldn ssk kaya bildirilmeden açıan veriliyordu son bir yılın messai aldığım gider makbuzunun fotokobileri eilimde mevcut ama buaya kadar herşey irademizle gerçeklerş ti sorun yasatmadık YENİ YÖNETİM kurulu 20 gün önce göreve geldi ve sorunlarımız başladı ..
işiel ve eşki yönetim kuruluna olan sürtüşme ile aramızda sorun yasanmaya başladı (kongre kavgalı ve olaylı olmsutur ) yeni gelen yönetim kurulu bize ön yagılı davranmatadır . geöreve gelir gelemez es ki yönetim kurulunun ödemis olduğu elektrik faturlarının farkını istemistir 125 tl subat faturası 85tl mart elektirk faurası bu benm tükettiğim elektrik bunda 100 tl sin i ben karsııyacan 50+50n olmak üzere geri kalan 110 tl yi benim yapmıs olduğum ve ssk ya ildirmemediği mesaimden kemye çalıstı biz buna karsı geldk buu sefer karşı gelmekten 3 ihtar verir çıkarıtırım demiş tir ( bize aylık elektrik yüketiniz 50 tl dir denmemiştir) tebliği yok ayrıyatten bundan sonra mesai olayı olmayacak demiştir ama ben sabahın 7,30 göre başlıyorum saat 9 kadar üç blok giriş temişliği ve gazete servisi yapıyorum 66 daire 15 gazete servisi var ssaat 9 yönetim binasına gidiyorum 12 kadar sitenin özel işlerinde kullanıyorum 12- 13 arası öle paydosu 13 17 arası tekra yönetim binasına gidip sitenin özel işleri ne devam ediyoru( bina temizlğimiz haftanın 1 günü pazzartesi günleri )saat 17 de yönetim binasında elerimizw gidiyoruz saat 19,30 da çöp servisi başlıyoruz ve saat 22 00 a kadar uadığı oluyor (her türlü çöpü atmakla mükellef etiler) bu haftanın 5 günü böle cumartesi günleri yine saat 7,30 dan 9 a kadar giriş ve servis saat 13 e kadar yönetim emrinde ( iş olmasada idari binasında oturmak zorunadayız)13 te paydos akşam yine çöp servisi ve tatil nasıl tatil ise pazar saat 7,30 gazete ve çöp sevsisi mıntıka ve giriş temizliği site gün içinde ter edilecek se yönetime tebliğ edeerekten satt 19,30 kadar boşsuz saat 19,30 yine normal isimiz olan çöp servisnie çıkıyoruz ve ben iş düzenin yönetimin bize ön yarılı davranmasın ben işten ayrılmak istiyorum ( bayram tatili kullanmıyoruz ) benm tazminat hakkım olurmu nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olun daha proplem de var meesela doğal gazı hep kendim ödüyorum gibi

Ynt: kapıcı olarak çalısıyorum 240 daireli sitede yeni yönetim kurulsorunlarımız var

:-* cvp verin lütfen

Ynt: Kapıcı olarak çalısıyorum 240 daireli sitede yeni yönetim kurulsorunlarımız var

Sn.üyeler açıklık getirmeye çalışacağım,eksiğimiz olursa lütfen tamamlayalım ki paylaşım amacına ulaşılabilsin.
İlk önce genel değerleme yapmakta fayda var.
-iş ve işyeri olarak M.4 kapsamı dışında değildir
-iş kanununa tabi işcidir
-konut kapıcılarının özel çalışma koşulları........ M.110 ve ilgili yönetmelik bu konu hakkındadır
-Apartman(site)de işveren,kat malikleri ve ortaklarıdır ,dolayısyle yönetici işveren vekili konumundadır.
-konut yöneticisi iş kanunu ve yönetmelik hükümlerinin uygulanmasında ve yargı uyuşmazlıklarında işverenin temsilcisi dir.
-ilgili yönetmelikte yönetici ve kapıcının,görev ve sorumlulukları belirlenmiştir
-taraflar arasında sözleşme düzenlenmeli,sözleşmede temel hususlar yanında ihtilafların önlenmesi açısından mevzuata aykırı olmayacak şekilde diğer hususlarada açıklık getirilmesinde fayda var
Olayımıza dönecek olursak,bir takım ihtilaflar nedeniyle anlaşmazlıklar sözkonusu,görüldüğü kadariyle de "işci-işveren ilişkileri"çerçevesinde olay çüzümsüzlüğe doğru gitmektedir.
Bundan sonra olması,yapılması gerekenleri birlikte anlamaya,paylaşmaya çalışmakta fayda var diye düşünüyorum.

Ynt: Kapıcı olarak çalısıyorum 240 daireli sitede yeni yönetim kurulsorunlarımız var

sn.Cihan74100
Olayınızda bir den fazla husus sözkonusudur.Sonuç itibariyle;
a-Herşeyden önce "sözleşme"hükümleri önemli ve "günlük iş süreleri" ile "çalışma talimatı"na ilişki belgelerde yazılanlarda önemli,bunlar size imzalatılmış olmalı.Bu hükümler bilmiyoruz,ifadelerinize göre cevap veriyorum.
b-Kapıcının günlük iş süreleri işin gereği esnek olabilir(07.30-21.00) burda sorun yok,ancak,günlük fiili çalışmanız 9.5-10.00 saat,günlük fazla çalışma 2.00-2.5 saat(ve civarıdır)dir.gerçekten çok fazla,dava konusu olursa "hakkaniyet indirimi"sözkonusu olur, 2/3(yani üçte ikisini alabilirsiniz)ANCAK ispatı size aittir.
c-Hiç hafta tatili kullanmadıysanız,bu çalışmalarınızın karşılığını da talep edebilirsiniz,(gerçekten hayatın olağan akışına aykırı bi durum)burada da hakkaniyet indirimi olabilir,sanırım ispatı size ait olur.
d-Bayram ve genel tatil çalışmaları da aynı şekilde.
e-6 yıl süreyle hiç yıllık izin kullanmadıysanız,işveren kullandığınızı idda ederse(ki edecek)ispatı işverene ait,gerçekten bu durumda hayatın olağan akışına aykırı.
Yukarıda belirtmiş olduğum hususlar doğru ve mümkün ise sözleşmenizi haklı nedenle feshedebileceksiniz,işveren vermez ise yargı yoluyla alabileceksiniz.Lakin,önce Noter den ihtarname ile bu durumu işverene bildirin diyeceğim ama bundan sonra sizi zor durumlara sokmak isteyebilirler,bence bu duruma gerek yok,ayrılacakmış gibi kendinizi ayarlayın ve uygun olan zamanda yine noter yoluyla sözleşmenizi belirttiğim nedenlerden dolayı feshedin derim.
Bu konuların değerlemesini ve süreçlerin yürütmünü kendi başınıza yapmayın,ücreti mukabilinde de olsa bir avukat dan hukuk yardımı alarak sizce uygun olan zamanda gerçekleştirmenizi tavsiye ederim.(not.iletmiş olduğum bilgileride sn.avukat ile paylaşabilirsiniz)

tşklertşkler yardımlaryardımlar için