Karışık Bir Durum!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mhmt79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mhmt79

Katkı Sunan Üye
ben 1996 yılında kurulmuş olan bir ltd şirket ortağıyım. fakat şirket kurulurken ben ssk lı olarak başka bir şirkette çalışıyordum. ben 1999 yılında ssklı çalıştığım şirketten ayrıldım ve 3 ay çalışmadım fakat benim şirket ortaklığım devam etmekte sonra ben tekrar ssklı olarak çalışmaya başladım ve hala çalışmaya devam ediyorum. fakat benim 1999 yılında ssk dan 3 ay ayrılarak bağkura kaydımı yaptırmadğım için şimdi bağkur ban yaklaşık 7 yıllık süre için borç çıkarabilirmi ben ssklı olarak çalışıyor olmam bağkurlu olmamı gerektirirmi?

her halükarda bağkur benden geçmişe yönelik borç çıkarırmı? ne yapmalıyım...

şimdiden teşekkürler

Sevgili arkadaşım forumda konu hakkında görüşler mevcut.Ssk kesintiye uğrarsa Bağ-Kur lu olman gerekir....Yapılandırma sona ermeden durumun hakkında Bağ-Kur dan gerekli bilgiyi al...

doğru ssk kesildiğinde bağkur lu olması gerekirdi. ancak siz hiç başvuruda bulunmadığınız için 04/10/2000 den önce olan tüm bağkur girişleri geriye dönük olmamaktadır. bu nedenle 3 aylık bağkur primi herhangi birşekilde ne dilekçeye ne de bir girişi gerek yoktur. süre geçtiği için herhangi bir işlem yapmak zorunda değilsiniz.

emeklilik aşamasında veya sonrasında sorun yaşarsınız. aşağıda alıntı yaptığım forum üyesinin ki gibi.

MELEK' Alıntı:
1974 yılından 1993 yılına kadar sigortada isteğe bağlı ödeyen kişi malulen emekli olmuştur, 1993 yılından bugüne emekli maaşı almaktadır, bu arada 1989-1994 arasında vergi mükellefi olmuş fakat bagkura kayıt yaptırmamıştır, bagkur bu durumu tespit ediyor ve sigortaya bildiriyor , sigorta kurumu maaşını iptal edip, 55.000 YTL ödediği maaşı geri istiyor, bağkurda 36.000 ytl bağkur borcunu istiyor, sorum şu bağkurda zaman aşımı veya sigortada zaman aşımı söz konusumu olay yargıya nasıl intigal ettirebilir.

syn mhmt79, üstteki alıntıyı okumuşsunuzdur. sizin durumunuzla aynı. ilerde başınızın ağrımaması için, bu ay içerisinde bağkura müracat edin, sanırım ortaklığınız hala devam ediyor. o yüzden sizin hala bağkurlu olmanız gerekiyor. bu aşamadada ssk ile bağkur arasında çakışan hizmetleri birbirine aktarma uygulaması var sanırım. (uygulamayı bilmiyorum ama buna benzer bir tebliğ okudum) bu uygulamadanda yararlanıp en az zararla hizmetlerinizi bağkura aktarın. bundan sonrası için ise ya ortaklığınızı bitirip sskya dönün, yada ssk çıkışı verip bağkur primlerinizi ödeyin

teskkürler

bütün arkadaşlara çok tesekkür ediyorum cevaplarından dolayı

herkese iyi çalışmalar...

!!!

Bağ-kur Müdürlüğü 04/10/2000 tarihinden sonraki kayıtları esas alıyor bu nedenle 04/10/2000 tarihinden sonraki dönemlerde 506 sayılı kanuna göre çalışmana ara vermediğin sürece bağ-kur sigortalısı olman söz konusu değil.

selamlar.