uyumsoft

Karışık Bir Mevzu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi

beyza

Katkı Sunan Üye
27-11-1962 doğumlu mükellefimizin dökümünü aldığımızda 16 gün sonra emekli olabileceğini gördük. Fakat ilgili mükellefin 2008 yılına kadar taksitlendirilmiş borcu bulunmaktadır.

1- Kişi bu borçlarını kapatmadan emekli olabilir mi.
2- Emekli olması için taksitlendirmelerini toplu olarak kapatması mı gerekir.
3- Şu anda 12.basamaktan ödeme yapıyor 13.basamağa geçmesi için borçlarını temizlemesi mi lazım. Borçlarını temizledğinde 13e geçer geçmez emekli olduğunda emekli maaşı 13.basamaktan mı ödenir.
4-

1-kişi borçlarını kapatmadan emekli olamaz
2-Emekli olması için taksitlendirmelerini toplu olarak kapatması mı gerekir.
3-borçlarını temizlemesi lazım

beyza' Alıntı:
27-11-1962 doğumlu mükellefimizin dökümünü aldığımızda 16 gün sonra emekli olabileceğini gördük. Fakat ilgili mükellefin 2008 yılına kadar taksitlendirilmiş borcu bulunmaktadır.

1- Kişi bu borçlarını kapatmadan emekli olabilir mi.
2- Emekli olması için taksitlendirmelerini toplu olarak kapatması mı gerekir.
3- Şu anda 12.basamaktan ödeme yapıyor 13.basamağa geçmesi için borçlarını temizlemesi mi lazım. Borçlarını temizledğinde 13e geçer geçmez emekli olduğunda emekli maaşı 13.basamaktan mı ödenir.
4-

sayın : beyza
Bahse konu borçlar ödenmedikçe emekli talebinde bulunmanız mümkün değil;bidiğimkadarıyla bağkur basamk hs.bına göre maaş bağlama sisteminden vazgeçmiş durumda vazgeçmemiş olsa dahi 13.basamaktan en az 1 yıl prim prim ödemesi gerektiği kanaatindeyim.ben bunların dışında bu sorunuza bir arkadaşımn izlediği yolu size aktarmak için cevap verme ihtiyacı duydum. Arkadaşımda emekli olacak durumdayken prim borcu vardı bir bankadan tüketici kredisi almak koşulu ile sorununu çözdü.
ayrıca reklamları izliyorum denizbank bu durumda olan kişilere kredi veriyor denemenizde fayda var;Saygılarımla