fonradar

Karşılıklı Anlaşarak İcrayı Kaldırmak

halilcan-28

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Haz 2005
Mesajlar
325
Dostlar merhaba,

Özetle, Alacaklı, alacağını almak için borçluyu icraya veriyor.... Borçlu da söz konusu borca itiraz ediyor...derken bu arada borçlu borcunu ödüyor..ancak avukat ücretinden vaz geçer mi? Hacizde ısrarlı... Karşılıklı , anlaşma neticesinde, alacaklının avukatı ücretin yarısının ödenmesi durumunda haczi kaldıracak... Velhasıl kaldırıldı... Avukatta söz konusu ücret mukabilinde serbest meslek mak. düzenledi... Şimdi ortada bir mahkeme ilamı yok, yazılı bir anlaşma metni yok.... makbuzun kaydı mevzuat çerçevesinde nasıl olacaktır.?
 
İşin mahiyetine bakalım. Borç alacak ilişkisi şirketin olağan faaliyetleri neticesinde oluşmuş bir ilişkidir muhtemelen.
Bu durumda bu borcun ödenmesi (veya tersi tahsili için) için katlanılan icra, yeddi emin vb gibi giderler de doğrudan ticari faaliyetin idame ettirilmesi için yapılmış giderler olarak kabul edilebilir.
Bu durumda da açıklama verilerek avukata ödenen ücreti vekalet gider yazılabilir diye düşünüyorum.
 
TŞK.

Sayın Gürsoy yine imdada yetiştiniz....sağolun varolun.....Eksik olmayın... Olaya bir bakıma vakıfsınız, icra safasında herhangi mahkeme kararı yok...Karşı tarafın avukatıyla anlaşılıyor, para doğrudan karşı tafara yani avukata ödeniyor.... Vekalet bağlantısı yok.... Malumunuz 23 Şubat 2006 tarih, 26089 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 356 Seri No.lu Vergi Usul Kanunu Genel tebliği’ ile bu konuda düzenlemeler yapıldı...ancak bu tebliğde, sözkonusu avukat icra dairesinden alıyor vekalet ücretini.....ilgili memur tarafından şerh düşülüyor..... bizimki bu kapsamda değil.... ekstra bir şey....tamemn icra dışında..icra dan çekiyor adam dosyasını.....

Neyse kolay gelsin....
 
Evet en doğrusunu yapmışınız. Avukata parayı siz ödediniz ve karşılığında smm aldınız değil mi. Söylediğim gibi gider yazabilirsiniz.
 
Üst