fonradar

Kasap Defteri Tutan Arkadaşlarla Fikir Alışverişi Yapmak İstiyorum

weronx

Katkı Sunan Üye
Üyelik
25 Ara 2012
Mesajlar
221
Konum
izmir
iyi çalışmalar arkadaşlar ben kasap defteri tutan arkadaşlarla fikir alışverişi yapmak istiyorum özellikle geçici vergi konusunda yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
 
Merhaba ;

Sn weronx,öncelikle mesaj içeriğiniz ile başlığınızın aynı olmamasına dikkat ediniz lütfen. Başlığınızı bu yüzden değiştirdim.

Sorunuza gelince , nerede takıldınız ,öğrenmek / bilgi almak istediğiniz konuyu tam olarak sorarsanız daha net bilgiler alabilirsiniz.
 
İlk kez kasap muhasebesi tutuyorum geçici vergisini yapıcam. Canlı hayvan alıp kesimini yapıp toptan ve perakende satışını yapıyoruz. Bir hayvandan çıkan et vs. kar oranlarını hesaplarken nelere dikkat etmem gerekiyor
 
Canlı hayvan kesiminde, karkas etin ayıklanması aşamalarında belli fire oranları var. Bu fire oranlarına göre bir randıman çalışması yapmanız ve tutturmanız gerekiyor.

Örneğin kesim firesi %50, etin bekleme firesi %25, kemik firesi %18 ise. 1000kg canlı hayvandan kesim sonrası 500 kg(1000*0,5) kemikli et, bekleme sonrasında 375(500*0,75) kg kemikli et, kemik çıkarma işleminde sonra ise 307,50(375*0,82) kg kemiksiz et çıkması gerekir.

Tabi her bir üretim safhasında safha maliyetlerinin ve stok dengelerinin de kendi için DBS,DİA,DSS ve üretime sevk edilen miktarlar da dikkate alınarak tutturulması gerekir.
 
Üstad verdiğiniz verilere göre ayarlamaları yaptım. et satışında kar marjı % kaç uygundur

48.198.57 tl karkas et alışı kesim fiy 15.00 tl karkas ağırlığı 3213.14 kemik firesi (%20) 642.65 kemik fire kemiksiz et 2.570.59 soğukta bırakma % 2 - 3 kemiksiz et 2.519.18
 
Son düzenleme:
Üst