fonradar

Kavga eden işçinin işten çıkarılması

Üyelik
26 Mar 2010
Mesajlar
17
arkadaşlar merhaba,

işçilerimizden birtanesi mesai saatinde diğer bir personllle depo bölümün de sohbet ediyormuş bun usta başı görmüş ve işinize bakın sohbetinizi öğle arası yaparsınız demiş bunun üzerine işçilerden biri usta basına küfür ederek üzerine yürümüş ve yumruk atmış.
sorularım sunlar

olayla ilgili nasıl bir tutanak tutmalıyım,?
saldırıda bununan işçiyi işten nasıl çıkartabilirim?
savunmasını alarak fesih iptalini bildirmem yeterlimi?
bu işlemleri noterdenmi yapmam gerekiyor?
teşekkürler,
 
Ynt: Kavga eden işçinin işten çıkarılması

merhaba,
öncelikle yazılı bir ihtar verilip savunma aldıktan sonra aşağıda sizin içinde bulunduğunuz duruma ait madde üzerinden çıkış yapabilirsiniz .

II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:
a) İş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek, yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek işçinin işvereni yanıltması.
b) İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması.
c) İşçinin işverenin başka bir işçisine cinsel tacizde bulunması.
d) İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması veya 84 üncü maddeye aykırı hareket etmesi.
e) İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.
f) İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi.
g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.
h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.
ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.
 
Ynt: Kavga eden işçinin işten çıkarılması

Önce tutanak tutunuz savunmasına göre bir sonraki adım takip edilecektir.
 
Ynt: Kavga eden işçinin işten çıkarılması

burada eylem gerçekleştikten sonra savunma yazıldıktan sonra 6 günlük hak düşürücü süre vardır benim bildigim kadarıyla yani savunmasını aldıktantan sonra 6 takvim günü içinde kullanılması gerekir yoksa geçersiz olurdiye biliyorum .
 
Ynt: Kavga eden işçinin işten çıkarılması

doğru biliyorsunuz .
 
Üst