Kayıp Mükellef

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kafkasm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mükellefim 2008 şubat ayında borçlarından dolayı kayıplara karışmıştır ben bu mükellefle ilgili hiç bir işlem yapmamıştım sorum
mükellefim şimdi beni arada defteri nasıl kapatıcağımızı sormakta ve suan kendisi il dışında olduğundan ben nasıl bir işlem yürütebilirim bana yardımcı olursanız sevinirim

Ynt: Kayıp Mükellef

işi bırakma formunu mutlaka mükellefin kendinin imzalaması gereklidir.başka alternatif yoktur.mükellefin yerine imza atarak,kendinizi risk altına sokmayın.

vergi dairesine yoklama çıkartıp resen terk yaptırmayı deneyin

lebedir ' Alıntı:

Evet böyle yapın bir daha da mükellef olamasın :)

Bahsettiğiniz şekilde genelgeye istinaden terki yapılırsa bir daha mükellef olamaz şirket ortağı olamaz.

Ayrıyetten konu ile ilgili bence hiç bir şey yapmayın aynı durumda benimde mükelelflerim var herhalde sizede borçları vardır gelsinler büronuza helalleşin bütün evrakları kendisi imzalasın kendisi olmadan kapanışını yapmayın.(İsterseniz yaparsınız formu doldurup atarsınız postaya biter tutanak falan sonra olsada olur ) T

aknsbs valla bu adam buraya gelirse onu ilistire çevirirler :)

az önce vergi dairesiyle görüştüm üst üste 3 ay beyanname vermediğinden yoklamaya çıkartacağız dediler yoklamaya istinaden de mükellef kaydını silecekler

Onu süzgeçli kaba (İlistir - Amasya Ağzı) çevirirlerlerse siz kendinizi düşünün ve hiç uğraşmayın noterden sözleşme fesh ettiğinizi bildirin gerisine karışmayın.

aknsbs ' Alıntı:
lebedir ' Alıntı:

) T

kayıp mükellefler için idarece reesen terk işlemi yapılırsa,tekrar mükellef olamaz diye bir şey yoktur.yanlış bilgidir.
reesen terki yapılan mükellefe tekrar vergi kaydı alınır.bu konuda,hem içgenelge hemde idarenin görüşününde bu yönde olduğunu belirten özelgeler mevcuttur.

NİSAN123 ' Alıntı:
aknsbs ' Alıntı:
lebedir ' Alıntı:

) T

kayıp mükellefler için idarece reesen terk işlemi yapılırsa,tekrar mükellef olamaz diye bir şey yoktur.yanlış bilgidir.
reesen terki yapılan mükellefe tekrar vergi kaydı alınır.bu konuda,hem içgenelge hemde idarenin görüşününde bu yönde olduğunu belirten özelgeler mevcuttur.

Resen kapatılan kayıp mükellefler koda alınır tekrar mükellefiyet tesisinde koddan çıkarmadan açılış yapamazsınız.

Resen kapatılan kayıp mükellefler koda alınır tekrar mükellefiyet tesisinde koddan çıkarmadan açılış yapamazsınız.

bunu biraz açıklarmısınız? koda almak ne demek? kimler koda alır? kimler koddan çıkarır?

NİSAN123 ' Alıntı:

bunu biraz açıklarmısınız? koda almak ne demek? kimler koda alır? kimler koddan çıkarır?

Kod 1: Sahte Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge (SMİYB )düzenlediği vergi inceleme raporu ile tespit edilen mükellefler ile bunların ortakları ve kanuni temsilcilerinin kurdukları veya ortak oldukları şirketler.

Kod 2: SMİYB kullandığı vergi inceleme raporu ile tespit edilen mükellefler.

Kod 3: SMİYB düzenlediği vergi inceleme raporu ile tespit edilen kurumlar vergisi mükelleflerinin kanuni temsilcileri ve düzenleme fiiliyle ilgisi olduğu tespit edilen ortakları.

Kod 4: Bastırdıkları yasal belgelerin zayi olduğunu, kaybolduğunu veya çalındığını bildiren mükellefler.

Kod 5: Vergi daireleri tarafından yapılan tespitler sonucunda,

5/1: Haklarında rapor bulunmamakla birlikte SMİYB düzenlediği konusunda tespit bulunan mükellefler,

5/2: Haklarında rapor bulunmamakla birlikte SMİYB kullandığı konusunda tespit bulunan mükellefler.

5/3: Yapılan yoklamalarda bilinen adreslerinde bulunamayan ve yeni adresleri tespit edilemeyen mükellefler.

5/4: Defter, belge ibraz etmeyen veya incelemeye sevk edilenler ile birden fazla döneme ilişkin olarak KDV beyannamesini (süresinden sonra verenler hariç) vermeyen mükellefler.

Kod 6: Taklit edilen mükellefler listesi Kendisi hakkında herhangi olumsuz bir tespit veya rapor bulunmadığı halde, belgeleri taklit edilen mükellefler.

Kod 7: Mükellefiyetleri bulunmayan ancak üçüncü kişiler veya diğer tüzel kişilikler vasıtasıyla Sahte Belge organizasyonu içerisinde bulunan ve sahte fatura ticareti yapanlar.

Kod 8: Yapılan yoklamalarda adreslerinde bulunmadıkları tespit edildiğinden 2004/13 seri numaralı "Uygulama İç Genelgesi" gereğince mükellefiyeti re'sen terk ettirilen mükellefler.

Kod 9 - 1: SMİYB düzenlediği vergi inceleme raporu ile tespit edilen ve haklarında "Form 11" düzenlendiği için VEDOP ortamında bakanlık listesinde yer alan mükellefler.

Kod 9 - 2: SMİYB kullandığı vergi inceleme raporu ile tespit edilen ve haklarında "Form 11" düzenlendiği için VEDOP ortamında bakanlık listesinde yer alan mükellefler.

kolay gelsin...

Sn kalısper :),
ben şunu vurgulamak istemiştim,hata benim yeterince açık yazmamışım.ki açıklama yapmışsınız.

şunu söylemek istemiştim ben. reesen vergi kaydı kapatılan eski bir mükellef bana geldi,tekrar çalışacağından dolayı,yeniden vergi mükellefi olmak istediğini söyledi. ben vd gittim,o şahsın mükellef olamayacağını söyledi idare bana.
bende ısrar ettim,çünkü yeterli gerekçem vardı.
gerekçemde;

VUK
2004/13.Uygulama iç genelgesi

F) Mükellefiyet Kayıtları Terkin Edilen Mükelleflerden Faaliyetine Devam Ettiği Tespit Edilenler Hakkında Yapılacak İşlemler :

Bu İç Genelgede yer alan esaslara uygun olarak mükellefiyet kaydı terkin edilen mükelleflerden, faaliyetine başka bir adreste devam ettikleri veya yeniden faaliyete geçtikleri ya da tasfiyeye tabi tutuldukları öğrenilenlerin mükellefiyet kaydı, yeniden ihdas edilecektir. Söz konusu mükelleflerden, faaliyetlerine başka bir adreste devam ettiği tespit edilenler ile tasfiyeye girdikleri öğrenilenlerin mükellefiyet kaydı, mükellefiyetin terkin edildiği tarihten itibaren, yeniden faaliyete geçtikleri belirlenenlerin mükellefiyet kaydı ise, yeniden faaliyete geçtikleri tarihten itibaren yapılacak ve mükellefiyetin ihdas edildiği tarihten sonraki dönemlere ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmesi sağlanacaktır.

adamı zorla vergi mükellefi yaptım.
bu mesleği icraa edenler çok iyi bilir ki, idareyi ikna zordur.dayanağın varsa,yapacak bişeleri kalmıyor tabi. :)