Kdv beyannamesi 45 nolu satır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan s.onder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar
mükellef pos kullanmaya başlamış 11. aya ait Kdv beyannamesinde 45 nolu satırı boş bırakmıştım fakat pos satışı varmış
E beyan beyanı kabul etti fakat uyarı verdi,
Bununla ilgili bir ceza varmı

Ynt: Kdv beyannamesi 45 nolu satır

Uyarıya istinaden onaylama yapmadıysanız ilgili satırı doldurmalısınız. Eğer onayladıysanız da; cezası yok ancak düzeltme vermelisiniz.

onay vermedi iseniz "iptal" ile iptal edip düzgünü, onayladı iseniz yeniden düzgün olanını (ek dv katlanarak) verip onaylayın.

Sağ tarafta mesaj kutusu çıkıyor. Tıkladığınızda uyarıyı yazıyor.

eğer bankaların bakanlığa aktardığı rakamdan daha düşük bir rakamı beyana yazarsanız "arada fark var beyanınızı görden geçirin veya bankanızla irtibata geçerek düzeltilmesini sağlayın" gibi bir uyarı veriyor.

ya bir işletmede ekim ayında pos çekilmiş, biz farkında olmadık ve kdv ye yazmadık fakat uyarı gelmedi?

pos gün sonu raporunu almışlar mı?

işletme kasım ayında ekim ayı dökümünü almış.

Ya gelmiştir siz farketmemişsinizdir yada banka maliyeye rakamları bildirmediği için uyarı vermemiştir.

Şuan için sistemde kredi kartı satışınız yüklenmişse ekranda görüyorsanız; ya siz düzeltme yapın yada vergi dairesinden düzeltme talebini bekleyin.

mes_ar ' Alıntı:
işletme kasım ayında ekim ayı dökümünü almış.
pos gün sonu raporu kasımda alındığı için banka kayıtlarına ekim ayı değil kasım ayı satışı olarak işlenmiş ve maliyeye kasım bilgisi olarak gitmiştir. Bu yüzden özellikle gün sonu raporları alınmasında ay atlanmamasına özen gösterilmelidir.

o halde ben bunu kasımda göstersem (faturaları kasımda kesilmiş) sorun olur mu?

Fakat pos dökümlerinde bunların ekim ayında çekildikleri belli?

anlaşılan benim düzeltme beyanıyla ekim ayını vermem gerek.

Ya incelenme durumunda ortaya çıkarsa deyip düzeltme vereceksiniz yada kadere kısmet deyip kasım ayında bildirip farkedilmemesini bekleyeceksiniz.
Yetkilendirme formunu mük. vd vererek onun tüm maliye bilgilerine (pos durumları banka banka ayrıntılı) ulaşarak da kontrol edebilirsiniz.

GİB in 444 0189 numarasına durumu sordum düzeltilmediği takdirde VUK gereğince öucz sebebi
beyan dönemi kapanmadan düzeltme beyannamesi ile düzelttim

Selamlar, musteri ilk defa mayıs ayında pos cihazı aldı ve gecmıs aylarda yapmıs oldugu satıslarla ilgili musterilerinden 2000 tl civarındaki alacagını pos cihazıyla tahsil etmiş. Mayıs ayı kdv beyannamesini verirken 2000 tl yi 45 nolu satırda kdv beyannamesinde gösterecekmiyiz ?