Kdv Beyannamesi ile Pos Hasılatının Uyumu

Arkadaşlar bildiğiniz gibi bankalar aylık pos tahsilatlarınızı maliyeye bildiriyor. Sizin de bu tutarı öğrenebilmeniz için her bir mükellefiniz için ayrı ayrı şifre almanız gerekiyor. E beyanname programında beyannameyi gönderirken onaylama sayfasında (onaylamadan önce) sizin kdv beyannamesinde bildirmiş olduğunuz rakam, vergi dairesinde görünen rakamdan daha düşük ise küçük bir zarf çıkıyor. Bu zarfta uyarı mesajı var. Lütfen beyannameyi onaylamadan önce bu zarfta yazan uyarı mesajını okuyun. Bu mesajda bankaların maliyeye bildirdiği o ayki pos hasılatınız yazıyor. Beyannamenizi bu mesajdaki tutara göre verirseniz daha sonra uyumsuzluk için maliye ile karşı karşıya gelmezsiniz.

Dolayısı ile her bir mükellefenizinin pos satışını öğrenebilmek için şifre almanıza gerek yok. Ama yukarıda da belirttiğim gibi, kdv beyannamesinin kredi kartı tutarını yazılan kutuya düşük bir tutar yazarak öğrenebiliyorsunuz.

Ynt: Kdv Beyannamesi ile Pos Hasılatının Uyumu

2. ayında bu uygulama.

Beyanname paket yapıldığında malum satırdaki kredi.. tutarı maliye tarafından belli olmuyor mu ? Yoksa uyumsuzluk nasıl tespit edilebilir ?
Beyanname değiştirilip aynı tutar yazılırsa burada maliyenin lehine mi bir durum vardır yoksa aleyhine mi ?

maliyedeki tutarla sizin beyan ettiğiniz tutar farklı ise orda uyarı veriyor. yani maliye kredi tutarını her ay bankadan alıyor. uyumsuzluk siz yanlış beyan ederseniz yani devlete bankanın bildirdiğinden farklı tutar yazarsanız tespit edilir. burda lehine yada aleyhine bir durum söz konusu ise tamamen mükellefe dair bir durum söz konusudur. devlet uyuşmazlığı mükellefe resmi yazı ile soracaktır.

maliyenin bankalardan aldığı rakamın üstündeyse yinede uyarı veriyormu ???

questosera ' Alıntı:
... düşük ise küçük bir zarf çıkıyor. Bu zarfta uyarı mesajı var. Lütfen beyannameyi onaylamadan önce bu zarfta yazan uyarı mesajını okuyun. Bu mesajda bankaların maliyeye bildirdiği o ayki pos hasılatınız yazıyor. Beyannamenizi bu mesajdaki tutara göre verirseniz daha sonra uyumsuzluk için maliye ile karşı karşıya gelmezsiniz.
Dolayısı ile her bir mükellefenizinin pos satışını öğrenebilmek için şifre almanıza gerek yok. Ama yukarıda da belirttiğim gibi, kdv beyannamesinin kredi kartı tutarını yazılan kutuya düşük bir tutar yazarak öğrenebiliyorsunuz.
Her ay uyarı almak şüphe çeker. Unutmayınki hatalı dahi olsa beyanlar mb saklanmakta,tamamen silinmemekte.

Arkadaşlar dikkat edin benim karşılaştığım bir olayı anlatayım .. bu tür bir ikaz vardı ama o işyerinde pos cihazı bile yoktur.. oysa e-beyanda rakam bile belli..

Ben pos cihazı kullanan her mükellefim için ayrı ayrı şifre aldım. Artık internet vergi dairesinden pos bilgilerini alıyorum aynı rakamı beyannameye geçiriyorum. En temizi de bu.

benim çalıştığım şirketin geçen ayki bir bankanın aylık k.kartı işlemi 562,500 ytl 11 500 ylt de iptal işlemim var 45 nolu satıra 562 500 yazınca beyannameye uyarı veriyor. banka iptal ve gerçekleşen tutarın tamamını maliyeye bildiriyor. bu durumda ne olacak (562,500+11,500)

Bankanıza başvurup doğru olanı bildirmesini isteyeceksiniz. (Tabii ilgilenipte yaparlarsa.)

nane ' Alıntı:
Bankanıza başvurup doğru olanı bildirmesini isteyeceksiniz. (Tabii ilgilenipte yaparlarsa.)

Kaldıki firmalarımıza 3. dönem geçici vergi için bankalardan stopaj dökümlerini almalarını istedik.

Ne gerek varki demişler... Kimse istemiyorki demişler... Oldu canım diyorum bende ...

arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum. geçen ay vergi dairesi bir mükellefim için aradı.pos bilgilerinin eksik olduğunu söyledi.şifre ile baktığım pos rakamını ve bana verdiği posları kontrol ettim bendekiler doğruydu yani 2 banka vardı ve oradaki rakamlarla internet vergi dairesindeki rakamlar tutuyordu.ancak vergi dairesinin bize söylediği rakam daha fazla ve internet vergi dairesindeki pos rakamına güvenmeyin oldu.sizin başınıza böyle bir durum geldimi.eğer güvenemeyecesek zaten mükellef evrakları devamlı kaybediyor nereden doğru rakamlara ulaşacaz.

Bankaların aylık gönderdiği pos raporları ile günsonu raporları. Bunlar elinizde ise ve vd istediği kadar başka rakam söylesin haklılığınızı ispat edersiniz. Tabii mükellef sizden gizli başka bir pos almamış ise.