Kdv Beyannamesi

cerselog2006

Katkı Sunan Üye
değerli üstadlar, nakliyecilik işi yapan ve işletme defteri tutan bir mükellef, kamyonunu satarsa ortaya çıkan kdv normal satış gibi mi işlem görür yoksa ilave edilecek kdv satırınamı yazılacak, bu konuda beni aydınlatırsanız sevirinimm. ilginize teşekkürler

farketmez..bence matrah olarak göstermeniz daha doğru,KDV beyannamesi ile yıllık vergi beyannamelerindeki ciroları birbirine uydurmuş olursunuz..bu genel kabul gören bir ilkedir

pardon!

arkadaşlar bir sorum var sizlere. serbest meslek makbuzlarının üzerinden yapılan stopaj kesintilerini muhatsar beyannamede göstermemiz gerekmiyormu. benim bildiğim gösterilmesi gerek ama bazı arkadaşlar kafamı karıştırıyor. yada gösterilmemesi gereken bir hal varmı? sağolun

sağolun

sağolun üstat bunu bir yeminli kesmiş ve stopajı göstermemiş katsayı çarpanıyla hesapladım ama tereddüt ettim işte yani gösteriyoruz.
ilginize teşekkürler.

tolgaHAN' Alıntı:
sağolun üstat bunu bir yeminli kesmiş ve stopajı göstermemiş katsayı çarpanıyla hesapladım ama tereddüt ettim işte yani gösteriyoruz.
ilginize teşekkürler.

Sayın Arkadaşım

Üzerinde kesinti yapılmamışsa elinizdeki belge fatura olabilir.

Bildiğiniz üzere sermaye şirketi halinde(A.Ş.LTD gibi) YMM veya SMMM lik hizmeti verilebilir.

Buna göre sermaye şirketlerinin elde ettikleri gelirler ticari gelir

sayıldığından elde ettikleri gelirlerden herhangi bir stopaj kesilmez.

Sonuç itibariyle sizinde üzerinden vergi kesilmemiş belgeden iç yüzde yoluyla vergi hesaplamanıza gerek yok.

Dolayısıyla muhtasar beyannamede de göstermeyeceksiniz.

.

sağolun ama

sağolun bu arkadaşımız sadece makbuz şeklinde düzenlemiş ve altına net tutarı yazıp yollamış benimde bildiğim kadarıyla serbest meslek makbuzlarında stopaj ve kdv açıkca belirtilmeli eğer şirketse bunuda faturalandırır ama bu garibime gitti bu yüzden fikrinize ve tecrübenize başvurdum. şimdiden sağolun.

rica edicem

tolgaHAN' Alıntı:
sağolun bu arkadaşımız sadece makbuz şeklinde düzenlemiş ve altına net tutarı yazıp yollamış benimde bildiğim kadarıyla serbest meslek makbuzlarında stopaj ve kdv açıkca belirtilmeli eğer şirketse bunuda faturalandırır ama bu garibime gitti bu yüzden fikrinize ve tecrübenize başvurdum. şimdiden sağolun.