Kdv Borç Mahsubu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan huriye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sayın üstadlarım öncelikle işlerinizde kolaylıklar dileyerek izninizle size bir soru danışmak istiyorum.

ağustos ayı kdv ödememiz 160.000 ytl çıkmaktadır.yoğun çalıştığımız müşteridende alacağımız bulunmaktadır.Bu alacağımızda kdv için 40.000 ylyi mahsup etmek istiyoruz.öncelikle ne yapmam gerekiyor,müşteri firmamızın ne yapması gerekiyor beni aydınlatırmısınız.
şimdiden teşekkürler
ödenecek kdv miz 160.000 yt
l müşteriden kdv mahsup istemimiz 40.000 ytl

neler yapmam gerekiyor acabaa..

Sayın huriye
Sizin kdv ödemeniz 160.000 ytl yi agustos ayında ödeyeceksiniz.
x firmanın borcundan dolayı mahsup yapamazsınız.

[geçen yıllarda böyle cari alacağı kdvden mahsup etmiştik bu kanun kalktımı yoksa biz mi hata yaptık

Böyle bir uygulama yapabilmeniz için öncelikle,

müşteriniz olan x firmasının devletten vergi iade alacağı olması lazım. X firması devletten olan alacağını 3. şahısların vergi borçlarına mahsup ettirmek için dilekçe ile başvurması gerekir.

Mahsup gerçekleştiğinde mahsuben ödemesini yaptığı vergi borcunuzu size dekont eder. Siz de X firmasından olan alacağınızdan bu tutarı düşersiniz.

Bunun haricinde bu konuyla ilgili başka bir mahsup yöntemi bilmiyorum

bu işlemleri yapmamız için1- o müşterinin kesin olarak maliyeden ihracat vs durumlarından alacaklı olması lazım öyle değilmi?
2-cari alacağımız bu firmadan sadece ve sadece 3 milyardır 17.09.05 itibariyle sorun teşkil edermi peki