Kdv Düzeltme için bir soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozkan.ank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozkan.ank

Katkı Sunan Üye
merhaba
biraz acele olduğu için detaylı inceleyemedim ama internette hep eski tarhili makaleler bulabildim.
sorunum bir çoğunuz için cok basit.
eylül kdv beyannamesini düzeltmem gerekiyor,
iki gider faturası mükerrer işlenmiş.
kdv ödemesi çıkmamıştı, bu düzeltmeyi yapınca yine çıkmayacak.
ne yapmam gerekir, bir ceza uygulanacak mı?
tşk.ler şimdiden.

Ynt: kdv düzeltme için bir soru

düzeltme beyannamenizi veriniz izahat kısmınada gerekli açıklamayı yapın." ....tarih .... seri nolu fatura mükerrer işlenmiştir "

üstat teşekkürler
damga vergisi dışında ekstra bir şey ödemeyeceğiz öyle mi?

hiç vermeyip kanuni süresinden sonra verseydik, o zaman ceza yerdik sanırm değil mi

vuk 353 - 1 vergi harç ve beyannamelerinin süresinde verilmemiş olması sizin örneğinize göre ödeme çıkmadığı için 2 kat 1.derece usulsüzlük cezası olacaktı.

düzeltme beyannamelerine ceza yoktur

vuk 353 - 1 vergi harç ve beyannamelerinin süresinde verilmemiş olması
bahsettiğiniz sonradan verilme olayıdır

ozkan.ank ' Alıntı:
hiç vermeyip kanuni süresinden sonra verseydik, o zaman ceza yerdik sanırm değil mi
sayın apaçi görüldüğü üzere bu soruyu sormuş bende ona göre cevapladım.

Ynt: Kdv Düzeltme için bir soru

o zamanda özel usülsüzlük cezası yenirdi
1000 tl
veriliş tarihine göre indirimleri var

eksik olmayın.
düzeltme yaptığımızda ödeme çıksaydı durum değişr miydi???

düzeltme yaptığınızda ödeme çıksaydı pişmanlık zammı (gecikme faizi civarı birşey) ile birlikte ödeme farkı kadar ek tahakkuk çıkacaktı, onu da tahakkukta yazan vade süresinde ödemeniz halinde bir sorun olmazdı, hatta böyle bir düzeltme daha iyi bir durumdu sizinkinden.

ama şu anda devreden kdv.yi artıran bir durum var, ödemeyi azaltan ya da devreden kdv.yi artıran durumlar (maliyenin aleyhine olan durumlar)da vergi dairesinin inceleme yetkisi vardır. Bunu her zaman kullanmazlar ama açıklama isteyebilirler, inceleyebilirler. Bizim de vergi ödemesini azaltan bir düzeltmemiz olmuştu, inceleme olmadı ama izahat için bayağı uğraştık.

smmm-ankara ' Alıntı:
ama şu anda devreden kdv.yi artıran bir durum var

gider faturası mükerrer işlenmiş, haliyle düzelttiğimizde devreden kdv artmayıp azalacak, bir yanlış anlama oldu sanırm.
teşekkür ederim fikirleriniz için.

Merhaba,

Ben Eylül ve Ekim dönemlerinin KDV beyannamelerine düzeltme vereceğim.

Ancak bi sorunum var. Biliyosunuzki Ekim dönemi Beyannamelerini vermeden evvel e-beyanname programını güncelledik ve KDV beyannamelerini 9.versiyona göre gönderdik. Şimdi düzeltme vermem gereken dönem Eylül; Eylül döneminde beyannamelerimizi 8.versiyona göre gönderiyoduk. Bu durumda sistem bu beyannameyi 8.versiyona göre göndermem gerektiğini bildiren mesaj yolladı . Dolayısıyla 9.versiyonla hazırlayıp paket yaptığım Eylül dönemine ait düzeltme beyannamesini sistem hatalı gösterdi.

Bunu nasıl düzeltip gönderebilirim. e-byn dosyalarında mükellefin vergi numarasına girip eski versiyonlarına bakıyorum ama olmuyor

E-BYN danışmaya sorun bence en iyi cevabı onlar verir

(M.İ.N.E) ' Alıntı:
Merhaba,

Ben Eylül ve Ekim dönemlerinin KDV beyannamelerine düzeltme vereceğim.

Ancak bi sorunum var. Biliyosunuzki Ekim dönemi Beyannamelerini vermeden evvel e-beyanname programını güncelledik ve KDV beyannamelerini 9.versiyona göre gönderdik. Şimdi düzeltme vermem gereken dönem Eylül; Eylül döneminde beyannamelerimizi 8.versiyona göre gönderiyoduk. Bu durumda sistem bu beyannameyi 8.versiyona göre göndermem gerektiğini bildiren mesaj yolladı . Dolayısıyla 9.versiyonla hazırlayıp paket yaptığım Eylül dönemine ait düzeltme beyannamesini sistem hatalı gösterdi.

Bunu nasıl düzeltip gönderebilirim. e-byn dosyalarında mükellefin vergi numarasına girip eski versiyonlarına bakıyorum ama olmuyor

bdp programında dosya/ yeni(önceki versiyonlar) dizinini takip edip oradan ilgili versiyonun KDV beyannamesini doldurup gönderin.