Kdv iade hk.

terapist13

Katkı Sunan Üye
kdv iadesi hesaplayan arkadaşalr, giderlerin dağıtılması içine hesaplanan
yurt dışı yurt içi satış oranını yurt dışı satış kg'yi toplam satış Kg'ye
oranlayarakmı yoksa hasılatı oranlayarakmı hesaplıyorsunuz.

Ynt: Kdv iade hk.

genel giderlerin yüklenimi için: ihracat tutarı/toplam satış oranı kullanmalısınız.
miktar kullanamazsınız, zira tüm satışlarınız aynı mal üzerinden olmak zorunda değil.

örneğin,

yurtiçi satış.. 500.000
yurtdışı satış 400.000

gömlek ihracı yapılıyor,
gömlek için alınan kumaş için ödenen KDV 30.000,
diğer malzeme alımı için ödenen KDV 8.000,
genel giderler için ödenen KDV 4.000 olsun... Toplam KDV 42.000

yurtiçi satışların toplam satışa oranı% 55,56 ise yurtdışı satışların toplam satışa oranı % 44,44 olur.
İmal edilen gömleklerin maliyetine giren vergi toplamı ise toplam KDV olan 42.000 nin % 44.44 ü olan yaklaşıık olarak 18.840.-TL dir.. Buda yüklenilen kdvnizdir.

cevaplarınız için teşekkürler
yanlız bir şeye takıldım
örneğin haziran ayında 10 ad y.d ft var
bu 10 ad faturanın tutarını toplam satışlara oranladım
ancak bu 10 ft dan üçü temmuza sarktı
haziran ihracat tutarım ve toplam hasılat değişti.
bu durumda ne yapıyorsunuz.

üç faturanın tarihi haziran dönemi, ancak ihracı temmuza sarkmışsa,
o faturaları haziran beyannamesine dahil etmeyeceksiniz.
İhraç konusu mal yada hizmet hangi dönemde ihraç olmuşsa, beyanı ve iade talebi o dönemde bildirilir, fatura dönemine bakılmaz.

o zaman genel gider dağıtım oranını hesaplarkende
temmuz ayına sarkanları dikkate almadan
haziran ayında kapanan faturaların satış hasılatını
toplam hasılata oranlayacağız.

konuya biraz daha geniş açıdan bakıp değerlendirmekte yarar bulunmakta;730,760,770 numaralı hesaplara intikal eden ve duran varlıklara ait KDV lerin yüklenilen KDV listesine intikali gerekmekte.tam istisna kapsamındaki işlemlerin toplam teslimler içerisindeki ağırlığı oranında yüklenilen KDV listesi düzenlenmesi isabetlidir.

Arkadaşlar,

24.06.2011 tarihli bir ihracat faturası vardı. Ancak bu faturadaki malların ihracı temmuza sarkmış yani 04.07.2011 de beyanname kapanmış. Ben bu faturayı haziran-2011 beyannamesine dahil etmedim..
Ama bu faturada yazılı ihraç konusu olan malların alış faturasının tarihide 24.06.2011 ben bunun KDV sini, haziran-2011 ind.KDV de göstermedim. İhracat bu dönemde olmadığı için.

Mal ihracı temmuzda olduğu için yüklenilen kdvsini Temmuz-2011 beyannamesine konu yapabilir miyim?

yoksa yaptığım işlem hatalı mı?

Haziran ayında İnd. Kdv ye konu ederek Yükleneni ve ihracat işlemlerini Temmuz ayında bildirmeniz gerekiyordu.