Kdv İadesi Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pavri_53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
nakliyecilik yapan bir firmam başka kişilerden aldığı malları rusya'ya götürüyor faturayıda örneğin istanbul -tiflis nakliye bedeli diye kesiyor ve kdv tahsil etmiyor.Ben bunu muhasebeleştirirken kdv siz işliyorum .acaba kdv iadesi alabilirmiyiz tahsil etmediğimiz bu kdv 'leri beyannamede nasıl gösterebilirim herkese şimdiden tşk.ederim
kolay gelsin...

kdv iade

Merhaba
Beyan etmediğiniz Kdv leri beyannamede göstermeyeceksiniz. Kdv iadesi alabilirsiniz.

Sonraki döneme devir kdv.

KDV İadesi dedinizde, bizim bir mükellef te 2006 yılı başında işe başladı ve Eylül 2006 sonu işi terketti. daha önce almış olduğu emtialardaki ind. kdv ler büyük oranda % 18 iken satın alımıştı. fakat KDV oranı indiğinden devir kapatma yaparken yaklaşık 2500 ytl. civarında sonraki döneme devir çıktı bunu vergi dairesinden alabilirmiyiz. yada ne önerirsiniz. teşekkürler.

Ynt: kdv iade

stajyer32 ' Alıntı:
Merhaba
Beyan etmediğiniz Kdv leri beyannamede göstermeyeceksiniz. Kdv iadesi alabilirsiniz.

organizatörlük yapan firmalar için de geçerli midir bu? araç tedarik ediyor 1 liraya ve müşterisine 1,5 liraya fatura kesiyor. kdv iadesi için ne gibi bir çalışma yapması gerekli? organizatörlük yapan firmalarla ilgili KDV tebliğinde açık bir bilgi bulamadım. konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

Ynt: Kdv İadesi Hk.

Yeniyurt iade alamazsınız. işyeri kapandığından gider yazabilirsiniz.