KDV İadesi için 2 yıl sonra dediler !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AYSE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AYSE

Tanınmış Üye
Evet arkadaşlar bugün vergi dairesinden geliyorum.

Kdv iadesi ile ilgili evraklarımı içeri verdiğimde yaklaşık ne zaman sonuçlanır aşamasını sorduğumda aldığım cevap zaten konu başlığından da belli olduğu üzere 2 yıl dendi Ben yazacak bişey bulamıyorum ya siz...

Ynt: KDV İadesi için 2 yıl sonra dediler !

2010 ocak ayından beri detay istediklerinden haberim var, vergi dairesinden giden listeler, harici istenen evraklar vs.de de ama bu 2 yılda neyin nesi :o iade almak hayel mi oluyor acaba? :o :o

Zaten 3.kişilerden mahsup yapılmasını kaldırlar iyice zorlaştırdılar işleri mükellef iade alana kadar ödeme veremiycek. Bari her tahsilat yapmasak bile kestiğimiz serbest meslek makbuzları karşılığında çıkan kdv ödemelerini mahsup yapıyorduk önceden bununda önünü kestiler. Bazen gerçekten bu işten düzenden hatta düzensizlikten sıkılıyorum

Tek çare ihtisas Vergi Dairesi. :) Bazı illerde uygulanıyor. İadeleri 15 günde yapıyorlar :)

Aslına kalırsa 15 günlük bile iş yok. Çünkü ihracatçının alış yaptığı firma da kendisine ait yani tekbir firmadan mal alışı yapıyor

Bir YMM ile anlaşmanızı tavsiye ederim. %5 gibi rakamlara bile anlaşılıyor. Hem Vergi Dairesi ile YMM firması uğraşır.

KDV GRUP MÜDÜRLÜĞÜNE ŞİKAYET DİLEKÇESİ YAZIN....
AMA ÖNCE VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ İLE KONUYU KONUŞTUNUZMU BİLMİYORUM AMA...
KONUŞMADIYSANIZ AYNEN DURUMU AKTARIN.
EĞER SONUÇ ALAMAZ İSENİZ KDV GRUP MÜDÜRLÜĞÜNE KONUYU İLETİN..
SONUÇ ALACAĞINIZA İNANIYORUM.
İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!