Kdv İadesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dembaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar;
Eylül 2014 dönemi için yapmış olduğumuz ihracattan dolayı iade talep etmekteyiz. İnternet vergi dairesinde girilen listelere ek olarak maliye birde Kdv hesaplama tablosu eklemiş. daha önceden bu tabloyu girmiyorduk.. Listede yüklendiğimiz Kdv yi toplu olarak mı giriyoruz, Ayrıca yurt içi satışlarımızda mevcut olduğu için doğalgaz,elektrik,su gibi giderleri yurtiçi satışlardan nasıl ayırıp yükleneceğiz?

Son düzenleme:
5 tane liste bulunuyor. İhracat teslim tutarını toplu olarak tek satırda giriyorsunuz.
Başka bir istisnadan da iade talebiniz varsa bunu farklı satıra giriyorsunuz.. kodlar burda belirleyici faktör.. (301 veya 308)

tabla değil.tablo o.. ayrıca 5 liste mevcuttur. ayşe hanımda konuya vakıf değil sanırım.

:) Konuya vakıf...
Bahsettiğiniz liste mayıs 2014 dönemine eklenmiş, ben ilk aylara bakmıştım, ayrıca Ağustos ayında ise yüklenim listesine yeni bir sütun daha eklemişler.

KDV hesaplama tablosunda iade hakkı doğuran her bir işlem için bir satır açıp genel gider, işlem bünyesine giren doğrudan giderler , ve sabit kıymetler için yüklendiğiniz kdvyi ilgili bölümlere topluca gireceksiniz. bu rakamların toplamı yüklenilen kdv listenizin toplam rakamına eşit olmalı.
genel giderlere da yurtdışı satışlarınızın toplam satışlarınıza oranına göre pay verebilirsiniz diye düşünüyorum.

:) Konuya vakıf...
Bahsettiğiniz liste mayıs 2014 dönemine eklenmiş, ben ilk aylara bakmıştım, ayrıca Ağustos ayında ise yüklenim listesine yeni bir sütun daha eklemişler.

Ağustos ayında yüklenim listesine eklenen yeni bir sütunun neyle ilgili olduğunu söylermisin? ben bilmiyorum
Konu havada kalmasın, aydınlanmış oluruz bu konuda

Okumanı öneririm o zaman, okudum öğrendim 8 ve 9.ay yüklenen listelerini güncelledim

Gelir idaresine bildirilen ve yüklenilen listeler mükellefin kendi şifre ve kullanıcı adıyla giriliyor ve listeler onaylanmadan önce firma tarafından bilgilerin doğruluğu taahhüt ediliyor.
İlk defa bir muhasebe bürosunda bu işin yapıldığına şahit oldum.. Bence bu hizmetin karşılığı ekstradan alınmalı veya muhasebecilere en azından bu yüklenilmemeli.

İndirimli Teminat Uygulamasını kapsamının genişletilmesi lazım. 123 seri no.lu tebliğe göre İTÜS Belgesi alacak firmaların sağlayacağı şartlarda önceki tebliğlere göre hiç bir değişiklik olmamış, ekstra olarak son 2 dönemde Tam Tasdik kapsamında olma şartı getirilmiş.

Son düzenleme: