Kdv İadesi

Merak ettigim konu kdv iadelerinde kdvnin yuzde kaçı odeniyor.
yurtiçi ve yurtdisi işlemlerinde

Son düzenleme:
En fazla iade alabileceğiniz tutar, devreden KDV'niz ile, ihracat tutarının %18'ini karşılaştırın, bunlardan küçük olanı kadardır.
Tabi o kadar yüklenimi belgeleri ile ispatlamak koşulu ile.

Arkadaşlar ben kdv iadesi için başvuru yaptım bir yıl oldu hala çözülmedi sorun şu; mal aldığım firmanın vergi borcu var bu yüzden iadenin takıldığını söylediler şimdi benim bu sorunu çözmem için ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar ben kdv iadesi için başvuru yaptım bir yıl oldu hala çözülmedi sorun şu; mal aldığım firmanın vergi borcu var bu yüzden iadenin takıldığını söylediler şimdi benim bu sorunu çözmem için ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

KDV iadesi kontrol raporunuz gelmedi mi?Tüm detaylar orada görünür, eğer elinize ulaşmadıysa bu rapor gidip isteyin vergi dairesinden.Mal aldığınız firmanın vergi borcu da sizin iade almanıza engel teşkil etmez.

Aralık ayında %50 tevkifatlı Bakır Alımı yapıldı.
Kdv'si 500 tl Kdv2 beyannamesiyle bu 500 tl'yi ödeyeceğim.buraya kadar sorun yok.
Ancak
Aynı malı tevkifatlı olarak sattım.Aralık Kdv Beyannameside maalesef
Devreden çıktı.Dolayısıyla 550 tl iade kdv görünmekte.
Bunuda
136 hesaba aldım.
Yılda 1 defa tevkifatlı satışın olduğu bir firmada
550 tl iade için Vergi dairesine evrak vermeden (sanırım internetten kdv listesi veriliyor)
Bunu mahsup edebiliyormuyuz veya ne yapabilirim.
İadelerde liste vermeden mahsup sınırı var mı?
Teşekkürler.

Merhaba
çalıştığım firma kdv iadesi alımına başlıyor bu işlem hazırlıkları için dışarıdan ekip yerine bizimle anlaşmak istiyorlar.
Eğer istenilen ücrette anlaşır isek kdv iade listelerini biz oluşturacağız.
Fakat bu konuda rakamsal bir bilgiye sahip değiliz ne kadar ücret talep etmeliyiz sonuçta dışarıdan ekip yaparsa daha hızlı olacak ama bizden istemekteler açıkçası kandırılmış olmak istemiyoruz.
üretim firması olmamızdan dolayı iş avansı harcamalarında çok sayıda yazar kasa fişi de mevcut bunların detaylarını sistemden çekemiyoruz tek tek listeye eklenecek
teşekkür ederim