Kdv iadesinde smmm ücreti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fugenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fugenc

Tanınmış Üye
Bir ltd şirketi mükellefimizin heray kdv iade ve mahsup işlemlerini yapıyoruz. Yeni sistem malumunuz çok detaylı zaman alıcı ve yorucu. Vergi dairesinin internet sitesinetek tek bilgi girdiğimiz yetmiyor, bir de bağlı bulunduğumuz vd.in istediği ayrı bir formatta da hazırlıyoruz. Sonra açıklamalar,düzeltmeler.. Sonra mahsup dosyaları.. YMM raporuyla aldıkları aylarda da sonuçta sisteme yükleme angaryası bize ait ve YMM ye oldukça yüksek ödeme yapıyorlar. Sormak istediğim bizim asgari ücret tarifemizde de kdv iadelerinde 290 tl.den az olmamak kaydıyla kdv iade tutarı üzerinde 3% diyor ve ben bunu talep etmeyi düşünüyorum,emeğimizin karşılığı olarak.. Sizler nasıl yapıyorsunuz??

Ynt: kdv iadesinde smmm ücreti

%3 asgarisi, ben genel duruma bakıp muhasebe ücretine yansıtıyorum.

Ynt: kdv iadesinde smmm ücreti

öyle mi daha üstünü de alabiliyorsunuz yani..örneğin ymm raporuyla nakit alacakları zaman örneğin 3 aylık toptan hazırlıyoruz öyle talep ediyorlar.. diğer aylar 1 ay için hazırlayıp mahsup yapıyoruz. uı 3 ay için hazırladığımız iadenin üretini de hazırladığımız ay toptan almamız da mantıkıl değil mi??Örneğin bu ay mayıs haziran temmuz hazırlayacağız ..

Ynt: Kdv iadesinde smmm ücreti

Bende muhasebe ücretine yansıtıyorum,ki asgari ücretinde 5 katından fazla aldığım ücret!!
Arkadaşlar kendimizi kullandırtmayalım,kdv iadesi vb. işlemleri olan mükelleflerin işini kesinlikle asgari ücrete yapmayın.
Asgari ücreti fazla zaman almayacak mükelleflerden talep edin!!Biz kendimizi kullandırmaya devam edersek bu mesleğin sonu hiç parlak değil.

Geçenlerde duydum bilnaço usulüne göre defter tutan bir mükellef ve bunun 2 tanede şubesi var.Adamın verdiği ücret 80TL.
Yorumu sizlere bırakıyorum..