Kdv mahsubu hk.

mavisakal_79

Katkı Sunan Üye
selamlar...

çalıştığım firmanın 2008 yılından almış olduğu faturalardan bazıları sahte belge düzenlediği konusunda tespiti olan mükelleflereden yapılmıştır. maliye bu alışlardan yalnızca kdv lerin kayıtlardan çıkartılmasını istedi. bizde düzelme beyannamelerini hazırladık 2008 den ve 2009 dan kdv ödemesi çıktı.2009 aralık ayına kadar düzeltme verdik. ve 2010 ocak ayına devir çıktı. 2008 yılı defterlere geçtiği için buraya dokunamıyorm. . benden yalnızca kdv nin çıkartılması istendiği için nasıl muhasebe işlemi yapacağımı şaşırdım. ben şimdi 2010 da yada 2009 da tek bir işlemle bunu halledebilir miyim. ve de bunun yolu nasıldır. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ynt: kdv mahsubu hakkında

kkeg atarak devreden kdv yi düzeltin
ödediğiniz vergileride aynı şekilde kkeg yapabilirsiniz

Ynt: Kdv mahsubu hk.

bu gibi durumlarda sadece kdv nin düzeltilmesi istenir (uygulama doğrudur)
ayrıca geçmişe dönük kdv ler düzeltilemeyeceğine göre bu işi kkeg ile en son haline getirmek en iyi yöntemdir

APAÇİ ' Alıntı:
ayrıca geçmişe dönük kdv ler düzeltilemeyeceğine göre bu işi kkeg ile en son haline getirmek en iyi yöntemdir

söylediğinizide düşündüm. ama bu sefer de vergi matrahı artmaz mı?

KKEG de neden artsın ki (önce hesaplarda gider sonra beyannamede gelir yazılarak denkleşir)

2003 Yılı Kdv Düzeltme Muhasebe Kaydı
Merhaba
sorum;
benim şirketlerin birinde 2003 yılına ait kdv incelemem oldu.. 1- 3 - 8 .aylar kdv düzeltmeler verdik. bunların cezalarıda kesildi.
1200 ytl kdv + 146 vegi ziyaı 3.000 gecikme var..
146,00 ve 3.000 ytl.yi kkeg hs.la 100 hs.bı kullanarak kapatıyorum..

ancak 2003 yılına ait olan 1.200 ytl..kdv anaparasını nasıl bir muhasebe kaydı yapıp kapatacağım?
Kolay Gelsin
Mehmet sordu. [ 12/18/2008 9:29:30 AM]

KARŞILIKLAR

2003 YILI KDV FARKI
Sayın Mehmet
Artık onun düzeltilmesi söz konusu değil. Ana parayı, cezayı ve gecikmelerin tamamını KKEG olarak kaydedeceksiniz.
Selam ve sevgiler
AHMET KIZIL karşılık verdi. [ 12/19/2008 10:53:52 AM]

faturaları kayıtlarınızdan çıkardınız düzeltme de verdiniz e o zaman yeniden mahsup yapabilirsiniz son haliyle...

APAÇİ ' Alıntı:
sn.üstad şuraya takıldım.(belkide anlamadım sizi)
kdv yi çıkart diyor peki gideri ne yapıyor ?

idare gider kısmı ile uğraşmıyor sadece kdv nin düzeltilmesini ister
ama sen gidere ne olacak dersen sorabilirler
yani uygulama böyle tabiki mantıken gider kısmı da çıkmalı fakat maliye sadece kdv si ile ilgileniyor
gider aynen kalıyor gideri kullanmış oluyorsun (gideride çıkar demiyor ünkü ne kadarı gider ne kadarı maliyet mal alışımı hizmet alışımı iş karışık o durumda o yüzden pek bulaşmıyor fakat kdv açık ve seçik ortada)