Kdv Muaflığı

herkese merhabalar bu forumda yenıyım dogru yere konu acıyormuyum bılmıyorum ama sizlere bir sorum olacak insaat sektoruyle ugrasmaktayız ve resmı daırelere mal vermekteyız ancak soyle bır sorunumuz var bız fabrıkadan mal aldıgımızda fabrıka bize kdvlı bır fatura kesıyor ve bız o kdvyı oduyoruz daha sonra bız o aldıgımız malı resmı kurumlara sattıgımızda resmı kurumlarda kdvden muaf oldugu gerekcesıyle kdvsiz fatura ıstıyor ve anlayacagınız uzere kdv bosu bosuna bızı zarara ugratıyor bu oncekı aldıgımız kdvyı devletten gerı alabilirmiyiz alırsak nasıl alırız şimdiden tesekkur ederım...

Kdv beyannamenizde yüklenilen kdv girmeniz durumunda 2B dilekçesi ile iadenizi talep edebilirsiniz. İade tutarı 5.000 TL altında ise incelemesiz olarak iadenizi alabilirsiniz.

KDV'siz dediğiniz tevkifatlı sanırım?

hayır efendim tevkifatlı fatura değil malı verdiğim devlet dairesi sattıgım malları teşvik mal diye kdvsiz fatura kesmemi istiyor yani ben mal aldıgım yere kdvyi ödüyorum ancak devlet bana odemıyor yani malı aldıgım yerden bana kesılen faturadakı kdv beni bu sayede zarara ugratmıs oluyor.