Kdv siz fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SettaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kdvsiz faturayı kimler kesebilir?
Kdv dahil faturada ayrıca kdv tutarı yazılmamışsa kdv yi indirebilirmiyiz, her hangi bi kosul var mı?

Ynt: Kdv siz fatura

basit usulde kdv olmadığından onlar keser. Bazı istisnai durumlarda diğer mükellefler de kesebilir. İnd konusu yapılamsı için kdv (tarifeli işler hariç) ayrıca gösterilmesi şarttır.

Merha
SettaL ' Alıntı:
Kdv dahil faturada ayrıca kdv tutarı yazılmamışsa kdv yi indirebilirmiyiz, her hangi bi kosul var mı?
Merhaba,

Kdv'siz fatura derken ihraç kayıtlı faturadan bahsediyor olabilirsiniz. İmalatını kendileri yapan firmalar malzemenin 3 ay içerisinde yurtdışına çıkması kuralına dayanarak kdv'siz fatura kesebilirler.

Kdv dahil faturalarda kdv'nin yazılması gerekiyor. Şirketlere kesilen faturala kdv tutarının mutlaka ayrı olarak belirtilmesi gerekiyor. Eğer belirtilmediyse kdv düşülemez. Ancak piyasada bu kurala uyulmuyor. Yada ben uyan görmedim.

ercanozyurek ' Alıntı:
Merha
SettaL ' Alıntı:
Merhaba,

Kdv'siz fatura derken ihraç kayıtlı faturadan bahsediyor olabilirsiniz. İmalatını kendileri yapan firmalar malzemenin 3 ay içerisinde yurtdışına çıkması kuralına dayanarak kdv'siz fatura kesebilirler.

Kdv dahil faturalarda kdv'nin yazılması gerekiyor. Şirketlere kesilen faturala kdv tutarının mutlaka ayrı olarak belirtilmesi gerekiyor. Eğer belirtilmediyse kdv düşülemez. Ancak piyasada bu kurala uyulmuyor. Yada ben uyan görmedim.
piyasada faturalar kdv dahil olarak kabaca kesilmekte. kayıt yapmak için o kesilen faturanın hangi kdv dilimine girdiğini belirleyip ona göre kayıt yapılmalıdır. kdv siz faturalar ihracat yapılan veya ihracak şartıyla alınan ürün ve hizmetlerde geçerlidir.

İhraç kayıtlı faturalarda da KDV hesaplanması gerekir. Fatura üzerine yazılacak "3065 Sayılı KDV Kanunu Hükümlerine Göre İhraç Edilmek Kaydıyla Teslim Edildiğinden KDV Tahsil Edilmeyecektir" şeklindeki bir açıklama ile durum belirtilir ve bu tutar tahsil edilmez.