Kdv tevkifat iadesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Arkadaslar Merhaba
Firma tevkifatli Mal satiyor, ancak devredeni de var.Alicinin onun adina odedigi Kdv tevkifatini iade alabilir mi?
Tesekkur ederim
Saygılarımla

Ynt: Kdv tevkifat iadesi

Devredeni olmasa da alabilir mi arkadaslar ?
Tesekkur ederim

Günaydın,
Diğer iade işlemlerinde devreden kdv nizi geçemez alacağınız iade sadece ihraç kayıtlılarda devredeni etkilemediği için iade alınabiliyor ama. bunun haricindeki iadeler, talep ettiğinizde devreden rakamından düştüğü için iade talep edeceğiniz rakam devreden rakamınız geçemez. Zaten kdv beyannamesini doldururken size iade talep eden kısmı ona göre veriyor.

Benim iade talep edebilmem için

kendi beyannamemde bana çıkan kdv ödemiş olmamla veya beyannamemde devreden kdv nin olması ile ilgisi var mı ?

Bu ay mesela Kdv ödedim ama tevkifatlı kestiğim faturalardaki benim adıma ödenen kdv yi alabilir miyim ?

Ya da devredenim var kestiğim tevkifatlı faturalardaki tevkifattan fazla, sadece kestiğim tevkifatlı faturalardaki alıcı tarafından ödenen kdv yi talep edebilirim değil mi ?
Teşekkür ederim

(kendi beyannamemde bana çıkan kdv ödemiş olmamla veya beyannamemde devreden kdv nin olması ile ilgisi var mı ?) Kendi adınıza çıkan kdvden kastınız 391 mi hesaplanan kdv mi?

(Bu ay mesela Kdv ödedim ama tevkifatlı kestiğim faturalardaki benim adıma ödenen kdv yi alabilir miyim)Adınıza ödenecek kdv çıkıyorsa iade talep edemezsiniz,iadeniz devreden rakamınızdan fazla ise devredeniniz kadar,devreden rakamınızdan az ise iade tutarınızın tamamını talep edebilirsiniz.
Zaten KDV beyannamesinde doldurken Diğer iade hakkı doğuran işlemlere iade talebinizi yazdığınızda eğer devreden rakanız yoksa iade edilmesi gereken kdv sutununu boş geçiyor.
Tam istisna kapsamına giren işlemler ile diğer iade hakkı doğuran, İndirimli oran,tevkifatlı oran kdv iadeleri devreden rakamı etkilediğinden, devreden rakamla karşılaştırıp öyle iade talep edebilirsiniz

Bir tek İhraç kayıtlı teslimlerde tecil ve terkin edilen kdvyi talep edebiliyorsunuz, mesela ihraç kayıtlı satışlardan hakedeceğiniz kdv iadesi 400 tl , ödenecek kdvniz ihraç kayıtlı kdv iadesi talep etmeden 1000 tl idi, tecil ve terkin yaptığınızda ödeyeceğiniz kdv 600 tl çıkıyor 400 tlsini iade olarak alabiliyorsunuz tabi ihracat gerçekleşince,

Ustad tesekkur ederim
anemus ' Alıntı:
(kendi beyannamemde bana çıkan kdv ödemiş olmamla veya beyannamemde devreden kdv nin olması ile ilgisi var mı ?) Kendi adınıza çıkan kdvden kastınız 391 mi hesaplanan kdv mi?
Ustad kastım 360 yani ödenecek KDV çıktıysa alıcının benim adıma ödediği tevkifatli iade alamam
Sadece devreden var ise iade alabilirim, doğru anladım değil mı ?

Günaydın,
Evet, sadece devreden kdv olursa iade talep edebilirsiniz,ödenecek kdv çıkarsa alamazsınız

Çok tesekkur ederim ,çok sagolun