Kdv Tevkifatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cemoja
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemoja

Katkı Sunan Üye
merhaba.bir müşterimiz işletme defteri tutan konfeksiyon fason işi yapan bir kişi.nisan ayında kestiği fason iş faturasında kdv oranını 3/2 olarak kestik.3/1 oranıda kdv beyanında göstereceğimizi öğrendik.bu konuda kdv beyanında hangi satıra ne yazacağımızı satışı nerede göstereceğimizi bilmiyoruz.yardımcı olurmusunuz.teşekkürler

Ynt: kdv tevkifatı

1. bana okulda öğretilene göre oran yazımı ters. (okunuş olarak üç bölü iki, 10 x 3/2 = 15) acaba artık tersi mi öğretiliyor?
2. ft kesen için; tablo 2'de göstereceksiniz. "teslim..." kısmına kdvsiz tutarı, yanına kdv % (8, 18 gibi) yanına tev.oranı ve "hsp kdv" kısmınada tahsil ettiğiniz kdv.

Ynt: Kdv Tevkifatı

sizin kestiğiniz faturayı kdv beyannamesinde kısmi tevkifat uygulanan işlemler bölümüne yazacaksınız.3/1 olarak.
3/2 sini karşı firma 2 nolu kdv beyannamesinde beyan edecek.
ayrıca kdv beyannamesinde tablo 9 da kestiğiniz faturanın matrahını yazmanız gerekiyor.Devreden kdv niz varsa tablo 9 da kestiğiniz faturanın 3/2 sini yazıp iade talep edebilirsiniz.

ayrıca unutmadan eğer iade talep ederseniz tekstilde 2.000 yty ye kadar yeminli raporu olmadan iade alabilirsiniz.
2.000 ytl yi geçerse yeminli raporu isteniyo.

anladım ama biz zaten fatura kesen olarak beyannamede tablo 2 de gösteriyoruz oda 1/3
kdv yapıyor.tablo 9 daki bizi bağlıyormu.çünkü siz 2/3 kdv den bahsediyorsunuz.bunu faturayı kestiğimiz firma yapmayacakmı.teşekkürler

Tablo 9 da beyan edeceğiniz rakam zaten kdv matrahınız oluyo.Yazmazsanız bdp de uyarı veriyor.2/3 karşı firma zaten beyan edecek.Benim demek istediğim eğer devreden kdv niz yeterse 2/3 kendi firmanız iade olarak geri alabilir.