Kdv Tevkifatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ibrahimsuslu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
I

ibrahimsuslu

Ziyaretçi
selam arkadaşlar iyi çalışmalar.
Toki de inşaat tahattüt işini yapan bir firmanın TAŞARONU piyasadan temin etmiş olduğu hazır beton alımlarında kdv tevkifatının olup olmadığı konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Ynt: Kdv Tevkifatı

Sayın İbrahim Bey
91 Seri No.lu Tebliğde .....yüklenicileri tarafından tamamen veya kısmen taşeronlara veya taşeronlarca daha alt taşeronlara devredilmiş ve devredilecek yapım işlerinde, işi devreden her bir yüklenicinin kendisine ifa edilen hizmete ait katma değer vergisi üzerinden tevkifat yapacağı.....na hükm etmiştir.
Buna göre sözünü ettiğiniz işlemde de tevkifat uygulanması gerekir.

Ynt: Kdv Tevkifatı

duyarlığınız için teşekkürler Mehmet bey
Yanlızca burdaki işlem yani benim mükellefim taşaron firma ; Hazır betonu temin ederken herhangi bir sözleşme yapmıyor, tamamen piyasada en hesaplı olan hazır betonu satın kimse sözleşmesiz ondan satın alıyor. Yine de burda kdv tevkifatı yapılması gerekir mi ? Kdv tevkifatının olması için sözleşmenin önemi yok mu. Yani benim piyasadan temin etmiş olduğum hazır beton temini, alt yükleniciden hizmet alımı olarak mı değerlendiriliyor. Şimdiden duyarlığınız için teşekkürler. Çalışmalarınız da başarılar dilerim. Sorularıma vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkür ederim