fonradar

kendi isteğimle işten çıkmak istiyorum

Üyelik
23 Eki 2008
Mesajlar
1
merhabalar ben 01/07/2003 tarihinde çalışmakta olduğum işe girdim. fakat herhangi bir sözleşmem falan yok. Şuan şartları daha iyi olan bir şirket buldum ve ona geçmek istiyorum. Şirket sahibine 15 gün evvel sözlü olarak ayrılmak istediğimi söyledim fakat işten ayrılmamamı kabul etmedi. aynı görüşmeyi 22/10/2008 tarihinde gene yaptım tekrar işten çıkmamaı onaylamadı. işten çıkmak için dilekçe bile versen izin vermem diyor. fakat bende 03/11/2009 tarinde yeni işime başlamak istiyorum. işverenimin bana uygulayabileceği bir yükümlülük varmı yoksa işşten çıkmamda herhangi bir sakınca varmı.

ayrıca sigortamda aldığım maaştan daha az yatırıldığını gördüm. daha doğrusu asgari ücretten :-\ cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
 
Ynt: kendi isteğimle işten çıkmak istiyorum

Noterden gönder dilekçeni.
 
Ynt: kendi isteğimle işten çıkmak istiyorum

Gerçek maaşınızdan daha düşük prim ödenmesi haklı nedenle fesih hakkı verir,bu nedenle fesihte kıdem tazminatına da hak kazanırsınız.Tazminatınız ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız durumunda gerçek maaşınızı ıspatlamanız gerekecektir.Belgeyle ıspatlayamıyorsanız aynı dönemde aynı işyerinde çalışan kişilerin şahitliği ile veya mahkemeden emsal iş için ücret tesbiti isteyebilirsiniz.
Diğer yandan istifa ederseniz kıdem tazminatına hak kazanamayacağınız gibi ihbar süresine de uyma zorunluluğunuz vardır.Bu süre sizin için 15 gün değil 6 haftadır.İhbar süresine uyarak istifa etmeniz durumunda işverenin bunu kabul etmeme lüksü yoktur.İstifa tek taraflı irade beyanıdır.Yasal süre kadar önceden bildirir,yasal süre sonunda da işe gitmezsiniz,işverenin bu durumda yapabileceği bir şey yoktur.
İhbar süresine uymazsanız iş verenin ihbar tazminatı hakkı doğar,bu tazminatı dava açarak talep edebilir.
Durumunuza bakıldığında işinizden ayrılmak için istifa kelimesini kullanmadan,noter kanalıyla primlerinizin düşük ücret üzerinden ödenmesi nedeniyle haklı nedenle sözleşmenizi sona erdirdiğinizi bildiren bir ihtar gönderip kıdem tazminatınızın ödenmesini talep ederek ödenmemesi durumunda hukukiyollara başvuracağınızı bildirmek sizin için en uygun ve doğru yol olacaktır.
 
Üst