Kıdem Hakkı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cash
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Biz 12 saat üzernden çalişiyiz.ve 8 saate düşecek maaşda düşecek söylentisi var.ben bu şartlari kabul etmeyip işten ayrilsqm ne tür haklari talep edebilirim

şartları beğenmeyip işten ayrılırsan her hangi bir hak talep edemezsin.yaptığın sözleşme dışına çıkarsa işveren o zaman bazı taleplerde bulunabilirsin.

Biz 12 saat üzernden çalişiyiz.ve 8 saate düşecek maaşda düşecek söylentisi var.ben bu şartlari kabul etmeyip işten ayrilsqm ne tür haklari talep edebilirim

İlk olarak 12 saat çalışma yasal bir çalışma değildir. Bir kişi bir günde en fazla 11 saat çalıştırılabilir.

İşveren 12 saat çalıştırmak yerine 3 vardiya yaparak 8 saate düşürebilir çalışmanızı. Bu düşüş de haliyel fazla mesailerinide de düşüşe neden olur. Fakat ücretinizden herhangi bir düşüş yapamaz. 12 saat çalışırken 1000TL+Fazla mesai olarak çalışıyorsanız 8 saattede 1000TL+Fazla mesai olarak çalışacaksınız. tekrar söylüyorum işveren ücretten düşüş yapamaz siz kabul etmediğiniz sürece. Ama fazla mesailerinizi azaltabilir bu da size ayrılmak için geçerli bir sebep sağlamaz. Bu durumda ayrılmak istiyorsanız istifanızı yazar ayrılırsınız.