Kıdem Tazminatı Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ekin07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,
Forumda arama yaptım fakat aradığım cevabı bulamadım.
sorum şu:
aralık ayında bir personelimize kıdem tazminatı ödeyeceğiz. Şu an 372 hesapta duruyor. Ödeme yaptığımızda:
372 hesap borçlu
100 hesap alacaklı
360 hesap alacaklı
şeklinde kaydedip nazım hesaplarda takip edeceğim.(Yaptığım doğru mu?)
Asıl takıldığım nokta ,kıdem tazminat tutarını yıllık beyanname üzerinde mi vergi matrahından indirmem
gerekiyor?

Ynt: Kıdem Tazminatı Hakkında

372 hs kaydedilen kıdem tazminatı karş. vergi kanunlarına göre gider gösterilemez. ancak ve ancak fiilen kıdem tazminatı ödendiğinde ilgili gider hs kaydedilir.

merhaba sayın nane,
şunu söylemeden geçemeyeceğim; bilginize hayranım. Cevaplarınız kısa, net ve anlaşılır.
Şimdi benim baştan itibaren yaptığım işlemler şöyle:
Kıdem tazminatları tahakkuk ettikçe ilgili gider hesabına borç, 472 hesaba alacak verdim. Daha sonra bu tutarı vergi matrahına ilave ettim. Bu yıl ödemesi yapılacak kıdem tazminat tutarını 472 hesaptan 372 hesaba aktardım. Ödeme yapıldığında 372 borçlu, 100 alacaklı olacak. Bundan sonra yapacağım kayıt nedir? Ödenen kıdem tazminatını nasıl gider göstereceğim?

sayfasında "kıdem tazminatı karşılığı" yazıp aratırsanız forumda mevcut bilgilere ulaşabilirsiniz.

merhaba:

05.11.2007 de acil olarak bir işçimizin çıkışını verdik.Kıdem ve ihbar tazminatları ödendi..
Önceden planlanan bir çıkış olmadığı için ilgili hesaplar çalıştırılmadı.
Nasıl muhasebeleşir?

küçük bi ilave muhatasar bey.de dv ni ödemeyi unutmayın.bi problem çıktığında küçücük bi ödeme baya belirleyici oluyor.

merhaba sayın gurdal,
daha önceden karşılık ayırmadığınızdan, ödendiği anda ilgili gider hesaplarına atabiliyorsunuz.
Sayın nane'nin belirttiği şekilde forumda arama yaparsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
iyi çalışmalar