Kıdem Tazminatı Hesabı Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eyinal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba Sn. üyeler,

kıdem tazminatında çalışanın gün ay ve yıl süresini hesaplarken yıl olarak 365 günmü yoksa 360 gün üzerinden mi hesaplanır? 365 gün üzerinden hesaplanırsa ne olur?
şimdiden tşk...

saygılar...

Ynt: kıdem tazminatı hesabı hk.

sn.Muro ,
teşekkür ederim.muhasebeci bir arkadaşım 360 günden hesaplıyormuş.acaba yanlş mı hesaplıyordum şimdiye kadar diye korkmuştum biran.

saygılar...

Ynt: kıdem tazminatı hesabı hk.

Merhaba,
Kıdem tazminatını hesaplarken günlük tazminatın hesaplanmasında bir yılın 360 veya 365 gün olarak göz önüne alınmasında kanunlarımızda bir kısıtlama yoktur. Ben hesaplamalarımda 360 gün olarak dikkate alıyorum. Bu şekilde hesaplama yapınca çok küçük olsa bile çalışan (daha doğrusu artık işine son verilen) lehine bir hesaplama oluyor.

Ynt: Kıdem Tazminatı Hesabı Hk.

Ben işçinin lehine ya da aleyhine bir sonuç olmasından yana değilim. Zira buna işverende itiraz edebilir. Kanun koyucu ne demişse doğrunun o olduğu kanaatindeyim. Yani, yıl 365 günse, günlük tutar bulunurken, işçiye yapılan nakdi ya da ayni ödemelerin toplamı 365 e bölünür. Bu da kıdem tazminatına esas günlük ücret olur, Ücret eklerini v.s. hesaba katmıyorum.

Ynt: Kıdem Tazminatı Hesabı Hk.

gün hesabı yıl ve ay hesabından arta kalan günler için yapılır. ondada çıkacak 1-2 lira fazlalığa bakılmaz.