kıdem tazminatı hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan orchun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba üstatlar, aralık ayında askere gideceğim için ekim sonunda işten çıkış işlemim yapılacak sorun ise şudur, net ücretim 1.000 lira yıllık iznimide kullanmadığım için oradan alacağım ortalama 500 tl, ve kıdem tazminatımı hesaplarken 1.000+500 = 1.500 net üzerinden brütü hesaplayarakmı kıdemimi alacağım yoksa net maaşım üzerindenmidir, düşünecek olursak resmi olarak net üzerinden brüt hesaplanır ve net alacağım ücret 1.500 liradır ve neti brüte çevirerek hesaplamam doğru olan gibi geldi bana siz değerli üstatların cevaplarını bekliyorum.

Not :cevaplar yorumlara dayalı değilde resmi yazılara dayalı olarak olursa sevinirim.

Teşekkürler...

Ynt: kıdem tazminatı hk.

Kıdem hesabına izin parasını katmamalısınız. Kıdem son aldığınız ücrete yemek yaklacak vs gibi ek ödemeler eklenerek hesaplanır.

hocam, kıdem brütten hesaplandığına göre wede yıllık izinde brütü etkilediğine göre almam lazım gibi nede olsa askere gidecem para lazım :)

İzin ücretiniz, izin süreniz kadar günlük ücretiniz olarak ödenir.
Kıdem tazminatınız, bir ay için aldığınız brüt ücretinize, çalıştığınız günler için yapılan nyemek-yol gibi ilave yardımlar varsa onlarında eklenmesiyle bulunan miktar üzerinden hesaplanır.
1000TL net ücretiniz var,500TL izin ücretiniz var, 40TL AGİ var, 300TL önceki aydan kalan mesai ücretiniz var,etti 1840TL.Kıdem tazminatınız 1840TL nın brütü üzerinden hesaplanmaz.1000TL nin brütü üzerinden hesaplanır.