Kıdem Tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cemoja
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemoja

Katkı Sunan Üye
merhaba bir arkadaşım 2 yıldır çalıştığı işyerinden çıkarılıyor.normal net aylığı 900,00 ytl .kıdem tazminatı hesaplandığında net 750 den hesap ediyorlar.aradaki farkın yemek ücreti olduğu söyleniyor.bu olabilirmi.birde kıdem tazminat hesabı brüt maaş tan hesaplanır.bu şahsın brüt maaşı ne kadar tutar.ihbarı içinde yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: kıdem tazminatı

bordro örneği olmadan kesin bir şekilde bürüt ücret hesaplanamaz. kıdemde yemek yardımıda dahil edilir ve bürüt ücret üzerinden hesaplanır.
Sigortalı Hizmet Dökümü ssk nonuzu girerek son ay bilgilerinize bakın. bürüt ücretiniz büyük ihtimal oradaki rakam kadardır.

Ynt: Kıdem Tazminatı

kıdem hesaplanırken yemek yardımını aylık maaşından keserek hesaplıyorlarmış.yani 900 ytl olan maaşı 750 ye düşürüp hesap yapıyorlarmış.ikincisi arkadaşın maaşı asgari ücret beyan ediliyor.ama 900 ytl alıyor.bordrosu da yok.

Kıdem hesaplanırken yemek yardımıda dahil edilerek toplam rakamın brüt ücreti üzerinden hesap olunur. Brüt ücret hesaplaması bordro içeriği olmadan yapılmaz yanlış olur. Ama kişi 900 ytl maaş alıp asgari ücretten sigortaya bildiriliyorsa ve bordrolarınıda düzenli olarak her ay imzalamış ise yapılacak bir şey yoktur, asgari ücret in brütü üzerinden kıdem alacaktır, fakat anladığım kadarıyla bordrolar ortada yok o zaman durum farklıdır.

Saygılarımla,

Ayrıca ihbar olarakda 6 haftalık ücret alması gerekiyor, yani 1,5 maaş.

Saygılarımla,

arkadaşlar hizmet 4 yıl 10 ay 4 gün

aylık brüt maaş 563
senelik ikramiye 93 x 2
senelik giyecek 27
aylık yol 118
aylık yemek 177
acilen sadece kıdem tazminatını hesaplayabilir misiniz bana?

aylık brüt maaş + (senelik ikramiye/12) + (senelik giyecek/12) + aylık yol + aylık yemek ) = her sene için ödenecek 1 aylık kıdem rakamı
563 + ( 93 x 2 /12 ) + ( 27 / 12) + 118 + 177 = 875,75

875,75 * 4 = 3.503,00
875,75 / 12 * 10 = 729,79
875,75 / 360 * 4 = 9,73
----------
4.242,52

Çok teşekkür ederim.Nasıl hesaplandığını biliyordum fakat internetten hesapladığımda aynı rakamları girdiğim halde farklı sonuçlar veriyordu o nedenle tereddüt ettim.