ben 16 temmuz 2009 tarihinden beri bi turizm acentasında çalışmaktayım. yaz sezonunda senelik izin vermiyorlardı bende sözlüm askere gidiceği için senelik iznimi istedim zaten yaz sezonunda da değildik..işverenimi aradım bana tamam yerine birini bul çık dedi ..birini buldm aradım söledim kabul ettiler, 26 kasımda izne çıktım ayın 13 ünde ise başlıcaktm,izne çıktım bir hafta sonra bulduğum kişiyi işten çıkartıklarını duyunca aradım ve isterlerse erkenden işe başlayabilceğimi söledim gerek yok dedi patronum ve müsait olduğumda eşiyle konuşmamı istedi 2 gün sonra eşini aradım ve ne konuşmak istediklerini sordum işten çıkarmak istediklerini söledi sebep olarakta iş yeri durumunun maddi yönden kötü durumda olduğunu oğlunu çalıştırıcaklarını söledi bi süre daha çalışabilceğimi söledi bende ocak 1 e kadar çalışıp maaşımı tam alaym öle çıkayım dedim tamam dedi tazminatımla ilgili hiç birşey sölemedi bende sormayı unuttum yaklaşık 1.5 senedir burda çalışıyorum ve bana sigorta başlangıcımı 12 martta yaptılar o da zar zor .. 8 ay sigortasız çalıştım maaşımı girdiğimden beri 700 lira alıyorum 1senem dolduğunda zam yapılmadı ve sigortam askeri ücret üzerinden yatırılıyor sanırım, işten çıkarılcağıma dairde tebligat gönderilmedi benim bu durumda ne yapmam gerekiyor 1.5 senelik tazminatımı alabilir miyim 700 lira üzerinden ? bir de ben onların onayıyla izne çıkmama rağmen patronum bana izin vermediğini sölemiş işe tekrar döndüğümde böyle şeyler duydum etrafmdaki çalışan arkadaşlarımdan bana izin vermediğini benim kafama göre İzne çıktığımı söylemiş benm ne yapmam gerekiyor yardımınız için şimdiden teşekkür ederim..